Salangen-Nyheter

Kalas på Rolløya i morgen:

Nå dekkes det for mølja!

Kokk Tor Meyer ser på den gode maten som skal serveres til folket i morgen på møljekalaset på Rolløya. FOTO: LEIF MAGNE JOHANSEN

SJØVEGAN: I morgen lørdag blir det en smakfull og etterlengtet samling inne på Ingrids Kjøkken på Ibestad når det inviteres til det årlige mølje-kalaset. Påmeldinglista er for lengst full og kokken har vært å hentet delikate råvarer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lørdag blir det kalas på Ibestad når det er klart for en ny runde med det årlige møljekalaset hos Ingrids kjøkken inne på den gamle videregåendeskolen. Råvarene er hentet fra Myhre i Vesterålen. Kokken Tor Meyer forteller at det blir en skikkelig fiskemiddag med både skrei, lever og rogn, og i tillegg kanskje torsketunger og fylte torskemager. Sammen med Meyer er det Ranveig Aanes som skal tilberede denne herlige middagen for de syttifem påmeldte gjestene. – Dette er en årlig tradisjon, og det er det sosiale som driver oss til å gjøre dette. Vi har flere slike middager gjennom året med boknafisklag på våren og fårikål fest på høsten, og vi får stadig henvendelser fra folk som lurer på når neste middag skal være, forteller Tor Meyer.

– Dessert blir det uansett

Det er enda usikkert om det blir underholdning i år, men Meyer forteller at det er mulig Steffan Normann tar med seg gitaren. I tillegg blir det som vanlig dessert etter maten, selv om Meyer er usikker på nøyaktig hva som blir. – Det kan hende det bare blir kaffe og congac, men dessert blir det uansett. Avslutningsvis oppfordrer Tor Meyer alle påmeldte til å ta med godt humør til denne trivelige og smakfulle sammenkomsten.

Kvaliteten på råvarene er topp. FOTO: PRIVAT