Salangen-Nyheter

Gullmedalje rundt halsen:

Nå er Constance norgesmester!

En tydelig stolt Constance Talseth får tildelt gullet som bevis på at hun er Norges beste i sin klasse. Foto: Privat

Salangen-jenta på 17 år, Constance Talseth ble søndag norsk mester i sparring. Dette er Talseths første NM-medalje.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2022 kl 07:42

Når nettavisen prater med henne søndag ettermiddag, er hun nettopp landet og på tur hjem til Salangen. Det er en tydelig glad og stolt ung frøken som ser tilbake på helgas mestringer.

– Jeg dro til dette NM med et mål for øyet, og det var og vinne. Nå synes jeg det er artig at jeg lyktes. Det var stort, sier Constance Talseth og smiler stort.

NM-mesterskapet foregikk i helga på Sotra utenfor Bergen. Her var 400 utøvere samlet fra hele landet.

Som nettavisen har skrevet om før, representerer 17-åringen Setermoen Taekwon-do. Klubben har flere medlemmer i Salangen. Dette igjennom at de har to avdelinger, enn på Setermoen og på Sjøvegan.

Jakter på mesterskapene

Nettavisen skrev i oktober om Constance da hun vant dobbelt gull under det nordnorske mesterskapet som fant sted i Kirkenes. Her vant hun gullmedalje i både sparring og mønster.

I mesterskapet i helga deltok hun i sparring for klasse eldre junior. Etter to oppgjør mot motstandere fra Drammen ble det klart at det ble finaleplass på Talseth. I finalen ble det en klar seier til Constance over Julia Jankiewicz i klassen 1-2 gup pluss 65 kilo.

Det var flere tøffe oppgjør for Constance på matta under norgesmesterskapet på Sotra. Men til syvende og sist kunne 17-åringen reise hjem til Salangen med gullmedalje rundt halsen. Foto: Privat


Ikke bare lett

Constance innrømmer at det var tøffe oppgjør som skjedde under konkurransen:

– Ja, det var to tøffe oppgjør, sier Constance Talseth. Hun blir bare mer motivert av helgas bragd for å fortsette innenfor taekwon-do.

- Det føles veldig bra, blir veldig motivert for å fortsette å konkurrere. Neste år er jeg senior, så da blir det tøffere å hevde seg, avslutter Constance Talseth.

Nettavisen gratulerer så mye til Constance Talseth med norgesmestertittelen i sparring!