Salangen-Nyheter

Skal gå over Hardangervidda for kreftsaken

Nå er Linas i gang igjen

Salangsværingen Linas Hauge forbereder seg til ny ambisiøs tur som denne gang skal gå over Hardangervidda. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Salangsværingen Linas Hauge er nok en gang klar til dyst for å gå for kreftsaken. Han har som tidligere skrevet startet organisasjonen Turforliv. Målet for denne organisasjonen er å gå turer og samle inn penger til kreftsaken. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

- Turforliv ble startet av meg i 2018, da tanten min Grethe Hanssen døde av kreft. En av de tøffeste tingene med kreft er følelsen av at man ikke kan gjøre noe, at man må legge livet sitt i hendene til skjebnen selv. Hjelpeløsheten som rammer de med kreft og deres nærmeste er hard, fæl og kjenner ingen nåde. Siden den gang så har vi vokst litt for hvert år,og hvert år så går vi tur, snakker om kreftsaken og samler inn penger til Kreftforeningen. Til nå er det samlet inn over 465.000 kroner over fem forskjellige turer. Blant turene finner vi Troms Rundt, 965 km over 52 dager gjennom alle 24 kommunene i Troms fylke og Nordmarka på langs, et ultramaraton gjennom Nordmarka, sier Linas Hauge til nettavisen.

Hardangervidda here we come!

Fra den 12. til den 18. mars skal en god gjeng gå Hardangervidda på langs fra Finse i nord til Haukeliseter i sør.

- I år så går vi for alle som er pårørende eller etterlatte. Selve turen er bare halve arbeidet, og fremfor oss nå står alt forarbeidet, planleggingen og usikkerhetene. Sist men ikke minst så skal vi samle inn penger til det viktige arbeidet som gjøres av både Kreftforeningen og Ung Kreft, og pengene vil bli fordelt på de to. Jeg skulle selv ønske at jeg hadde hatt et slikt tilbud for pårørende som Kreftforeningen og pårørendegruppa til Ung Kreft har. Det er mange kvelder jeg har slitt meg i håret, grått og fortvilt ofer det fakta at livet går sin gang, også i retninger en ikke ønsker, sier Hauge.

Han og de andre som skal gå turen har som mål å klare å samle inn 100.000 kroner til kreftsaken!. 

- Turen vil ta oss og dere 120 km gjennom et nådeløst isøde, isødet som nesten kostet Roald Amundsen livet. Vi kommer til å drasse med oss pulk og proviant, og stake oss en vei over den store og slake vidda. Hver dag er usikker, først skinner sola, og så plutselig slår stormen til. Det er litt som å være pårørende, en vet aldri hva neste dag bringer, avslutter Linas Hauge.

Se her:

Her kan du lese mer om turen