Salangen-Nyheter

Snøen har fått en snø-rydder mindre

Nå har redaktøren solgt traktoren

Traktoren som redaktør Jon Henrik Larsen og Salangen-Nyheter har eid siden 2017, er nå solgt. FOTO: NOVEMBERFILM

Etter å ha hatt traktor siden mars 2017, har nå redaktør og eier av Salangen-Nyheter, Jon Henrik Larsen solgt traktoren. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

- Ja, nå har snøen fått en snørydder mindre, sier Larsen entusiastisk og med et smil om munnen. Det har vært en fin tid og vært utrolig givende og ikke minst lærerikt. Jeg har med tiden sett at traktor og maskindrift ikke er helt meg, men det har vært noe som har fasinert meg stort siden var liten gutt på 4-5 år. Da fikk jeg sitte på når naboen kom for å rydde gårdsplassen vår for snø, og det var så tøft!, sier Larsen engasjert.

*Saken fortsetter under bildet*

Redaktør Jon Henrik Larsen var her mellom 4-5 år gammel da han fikk prøve og kjøre traktor sammen med en voksen. FOTO: PRIVAT

Redaktør Jon Henrik Larsen var her mellom 4-5 år gammel da han fikk prøve og kjøre traktor sammen med en voksen. FOTO: PRIVAT

Redaktøren har hatt skikkelig utstyr til traktoren også igjennom alle årene når han og Salangen-Nyheter har vært traktoreier. Brøyteskjær, traktorskuffe og børstemaskin for å bruke på våren når sand skulle bort var utstyr som ble flittig brukt.

Det er ikke til å komme unna at traktoren som har vært i drift har til tider vært en  heftig «snakkis» i bygda. Hva skulle medieredaktøren egentlig med en traktor?.

- Jeg kjøpte traktoren fordi jeg ønsket og brøyte på eiendommene som selskapet har, og for at denne også fint kunne brukes i opplæringssammenheng på MIKI-senteret som også faller mitt hjerte nært, sier Jon Henrik.

Men nå er traktoren solgt til en lykkelig eier.

- Ja, nå er den solgt. Det har gått litt tid for å finne en ny eier. Men en bonde får nå nytte for maskinen på fire hjul som har stått utenfor nyhetsredaksjonen i Kongsveien 62 på Sjøvegan fast, når den ikke har vært i bruk, sier Larsen.

Nå skal Larsen fokusere mer på mediedrift i sin helhet i tiden videre fremover.

- Det blir mediedrift. Og det har det jo også vært i 21 år, men nå skal jeg ikke blande inn maskindrift og eiendomsvirksomhet i det. Det er media og det og formidle som er min store lidenskap, møte mennesker og dyrke det ufortalte, og selvsagt være først ute med nyheter. Og jeg tror vi var først også med å fortelle om at traktoren nå er solgt, avslutter Jon Henrik og smiler.