ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Besøker Salangen lørdag:

Nå kommer Cirkus Agora!

Lørdag kommer Cirkus Agora til Sjøvegan for å skape sirkusstemning. Direktør Jan Ketil Smørdal ser virkelig frem til å komme tilbake til Salangen. FOTO: CIRKUS AGORA

SJØVEGAN: Det er noen år siden at Jan Ketil Smørdal og Cirkus Agora var på besøk i Salangen og skapte sirkusstemning. Lørdagen er de endelig tilbake!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Cirkus Agora er i gang med en ny sesong, 30 år etter sirkusets premiere på Hamar i april i 1989. Cirkusdirektør Jan Ketil Smørdal har satt sammen et program av med akrobatikk av høyeste klasse, mye klovnemoro og en ny, norsk debutant. Sirkuset har høstet strålende kritikker og har til og med måttet til med ekstraforestillinger. – Det er få ting som kan begeistre så mye som sirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne. De er opprinnelsen til all moderne underholdning, sier sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal, som imponerte alle da han først debuterte som sirkusartist på line, og senere startet sitt eget sirkus med hele hjembygden i ryggen. Lørdagen kommer han og hans artister til Salangen for å lage sirkusstemning! Forestillingen er i Strandparken klokken 16.00.

Fra flere verdensdeler

Fra Cuba kommer temposjonglør og ballkunstner i verdklasse, Rafael De Carlo. Han har imponert titusener i noen av Europas største og mest anerkjent sirkus og høstet heder og ære på festivaler, blant sirkuskritikere og publikum. Prisbelønte Martyn Chabryn tar pusten fra publikum med sitt musikalske perkusjonsnummer hvor hun på uforståelig vis smetter ut av det ene antrekket og inn i det andre på sekundet. Sjelden får du se noen multitaske på et slikt høyt nivå!  Og så er det Edi Lafortes festlige hundenummer, en favoritt hos mange av de unge. Høyt tempo, heftige triks og mye logring! Cirkus Agoras egen husklovn Fransesco trimmer lattermusklene til store og små med nye sprell, påfunn og ikke minst avansert moro med musikk.

Norske Erika Hågensen blir å se i sirkusmanesjen lørdag ettermiddag under Cirkus Agoras besøk. FOTO: CIRKUS AGORA

Norsk sirkusartist

I år er det ekstra spesielt i Cirkus Agoras sirkusmanasje, når en norsk debutant er med. - Jeg vil spesielt nevne årets debutant, norske Erika Hågensen. Hun har fått sin sirkusutdannelse fra kulturskolen i Trondheim, og det har vært en glede å følge henne i manesjen. Hun blir bare dyktigere og dyktigere, og har fått en strålende mottaking hos publikum. Jeg er stolt over å kunne presentere en ny, norsk og særdeles talentfull sirkusartist, sier Jan Ketil Smørdal som gleder seg til å komme tilbake til Salangen. Han er i full vigør hele dagen, høyt og lavt og ordner og organiserer. Han brenner for å underholde, brenner for sirkuset sitt og dette å reise rundt og gi folk i hele landet levende underholdning. Også i år finner du ham i manesjen.