Salangen-Nyheter

Besøker Salangen på mandag:

Nå kommer Navarsete

På bildet: Mandag kommer Liv Signe Navarsete til Salangen på besøk. FOTO: REGJERINGEN.NO

Det har stormet mye omkring Senterpartiet og statsråd Navarsete den siste tiden. Når hun kommer til Salangen på mandag er det nok ikke for å stille stormer, men for å møte politikere og ungdom i en kommune som er god på integrering av flyktninger.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Mandag 27. september besøker kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete Salangen kommune. Her skal statsråden besøke Sjøvegan videregående skole, der temaet blant annet er integrering. Salangen kommune er en av de kommunene som bosetter flest flyktninger i forhold til innbyggertall i Norge, og har stor og bred kompetanse på integrering. Besøket på Sjøvegan videregående skole har som tema: Integrering, kl. 12.00 – 13.45. Dette foregår i auditoriet på Sjøvegan videregående skole. Her skal elevene i 3. klasse Media og Politikk gjennomføre et ”sofaintervju” med statsråden.Reiseliv og samfunnsutvikling

Videre skal statsråden besøke Polar Zoo i Bardu, der temaet naturlig nok er reiseliv. Sist men ikke minst skal statsråden gjennomføre rådslag med 10 nordnorske ordfører om "Kommunene som nærings- og samfunnsutvikler". Dette skjer i Salangen kulturhus kl. 16.00 – 18.00. Målet med møtet er å få innspill og dialog om hva som fungerer godt og hva en må ta tak i for at kommunene skal bygge attraktive lokalsamfunn gjennom å være aktive nærings- og samfunnsutviklerere. De ti ordførerne som deltar i rådslaget kommer fra: Salangen, Hammerfest, Hasvik, Harstad, Narvik, Sortland, Andøy, Hadsel, Gratangen og Hattfjelldal.