Salangen-Nyheter

FN-dagen:

Nå på en ukedag

- Elevene har jobbet mye om hva FN står for, og hva de gjør. De gleder seg veldig mye til den store FN-dagen, sier Torgunn Berit Solberg. FOTO: PRIVAT

BRØSTADBOTN: Elevene ved Elvetun skole vil markerer FN-dagen torsdag 27.oktober i idrettshallen i Brøstadbotn. Det blir mulig å kjøpe elevprodukter som elevene har laget. - Inntektene går til et godt formål som hjelper til med å drifte skoler i U-land, sier Torgunn Solberg (bildet).

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Elevene ved Elvetun skole skal i neste uke markere FN-dagen på skolen. Torgunn Solberg ved skolen kunne informere om at elevene ved skolen forbereder seg til denne dagen med blant annet å ha menneskerettigheter i fokus i samfunnsfagstimene; hva som er rett og galt, og hvordan man kan hjelpe nasjoner som trenger hjelp. - Det har vært mye faglig stoff rundt dette her. I tillegg har elevene brukt kreativiteten i å lage elevprodukter som skal selges på den aktuelle dagen, sier hun til nettavisen. Elevproduktene består av alt i fra bakevarer til bruksgjenstander som elevene har produsert til den store FN-dagen.

Byttet til ukedag

Tidligere har skolen markert FN-dagen på en lørdag, men i år informerer Solberg at de har tatt en annen tilnærming. - Det har vært diskutert for første gang i år at det ikke var høvelig for alle å ha det på en lørdag når det er obligatorisk oppmøte for både elever og lærer. Vi endte med å prøve å ha markeringen på en ukedag i stedet for i helga, forklarer Solberg. Solberg sier at FN-dagen har blitt markert på skolen så lenge hun kan huske, og har i flere år tiltrukket gjester fra nabokommunene rundt. - Det er mye som skal skje, så alle er hjertelig velkommen, sier Sorgrunn til nettavisen.

Markeringen vil skje i idrettshallen mellom klokken 17.00-19.00.