Salangen-Nyheter

Nordnorsk mesterskap i Kirkenes på ski:

Nå satser de alt !

Sportslig leder i SIF Ski, Øystein Ånesen er stolt over at 12 flotte ungdommer fra Salangen er med i NNM på ski i Kirkenes i helga. FOTO: MATS NILSEN

SJØVEGAN/KIRKENES: Det er en rekordstor tropp fra Salangen IF Ski som skal delta på Nord-Norsk mesterskap på ski i Kirkenes i helga. - Det e ganske ekstraordinært at så mange fra Salangen stiller, sier sportslig ansvarlig i SIF-Ski, Øystein Ånesen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er klubbene Sandnes IL (SIL) og Kirkenes & omegn skiklubb (KOS) som har påtatt seg ansvaret med å arrangere Nord-Norsk Mesterskap (NNM) i langrenn fredag 8. til søndag 10. mars 2013. Arrangementet finner sted i Kirkenes, og aktiverer mange personer både lokalt og regionalt. Salangen IF-Ski stiller med hele 12 utøvere fra kommunen.

Engasjement

Nettavisen har vært i kontakt med sportslig ansvarlig i Salangen IF-Ski, Øystein Ånesen, og han tror grunnen til at klubben stiller med mange utøvere i år, er at rekrutteringen har vært ekstremt bra de siste årene. - Det er først nå den største gruppen av utøvere er gamle nok til å delta. Vi har en ung løpergruppe her i kommunen, og gutter 14 har nok den største troppen, legger Ånesen til.

Lang reise

Utøverne fra kommunen har flydd fra Tromsø til Kirkenes. De reiser sammen med foreldre og foresatte, hvor 2 eller 3 av disse også vil fungere som reiseledere. - Det er dessverre en av de påmeldte som er ute grunnet sykdom, men vi stiller med 12 utøvere, forteller Ånesen.

Medaljehåp

Håpet på medaljer lever i beste velgående. Det kan vises til gode resultater blant de påmeldte deltakerne fra SIF-Ski både i klubbmesterskap, kretsmesterskap og sonerenn. - Utøverne har holdt seg på et jevnt godt nivå, over lengre tid, sier Ånesen. Sjansen for at noen fra Salangen kommer hjem med medaljer hjem søndag 10. februar er derfor absolutt tilstede. - Det er vanskelig å spå fremtiden, men vi har en del løpere som går fort og som kan hevde seg i mesterskapet. Det viktigste er uansett at utøverne som deltar i Nord-Norsk Mesterskap vil komme hjem med en god erfaring. Man deltar i noe stort, og man kan utvikle seg som skiløper, avslutter Øystein Ånesen. Mesterskapet har renn i individuelt fredag, fellestart lørdag og stafett søndag.

ANNONSE
Annonse