Salangen-Nyheter

Etterlyser trenere for friidrett-ungdommer:

Nå sølv, snart gull?

På bilde: Vilde B. Rasmussen gjorde det svært godt i NNM i Friidrett i helga. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Sander Løvhaug og Vilde B. Rasmussen (bildet) imponerte under NNM Friidrett i helga. Nå er Nina Berith Rasmussen på leting etter trenere som kan hjelpe de unge friidrettsøvere helt til Norgestoppen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

To av Salangens juniorer deltok for første gang i Nord-Norges Mesterskap i friidrett i helgen. Og det ble det to sølvmedaljer av. Sander Løvhaug (15) støt kulen 10.07 meter i Tromsø, mens Vilde B. Rasmussen (15) hoppet 1,5 meter høyt. Dermed slo de eldre ungdommer opp til 19 år. - Noen dommere i Tromsø sa at med litt mer trening og litt mer teknikk så kan de to ungene bli kjempegod, så har Salangen masse gullmedaljer i seg, forteller mor til Vilde, Nina Berith Rasmussen.På bildet:

Sander Løvhaug er blitt et stort friidrettstalent fra Salangen. Og han blir lagt merke til utenfor kommunens grenser også. FOTO: JON HENRIK LARSENVise teknikk

Derfor etterlyser hun folk med trenerbakgrunn som vil lære bort teknikk til både de to juniortalentene og de andre ungdommene i bygda som driver med friidrett. En som tidligere har sagt ja til trenerjobben er veldig ofte forhindret i å komme, ifølge Rasmussen. Nå trener ungdommene bare en gang i uka, og alle fra 9 til 18 år samtidig. - Det er ofte vi som foreldre som stiller opp, sier Rasmussen. Hun roser særlig foreldrene Kjetil og Anita Løvhaug for deres innsats med ungene hittil.