Salangen-Nyheter

Håper å kunne redde huset

Nå trenger Sunniva din hjelp

Sunniva Walle trenger 200.000 kroner for å unngå at huset hennes går på tvangssalg. Nå er hun nær målet med en egenopprettet Spleis.

Sunniva Walle (37) bor på Melbu i Vesterålen. Hun har tre barn og jobber på Melbu legekontor. Hun er også aktiv i den lokale turnforeningen, der hun selv også er turntrener og gymnast. De fleste på Melbu kjenner til Sunniva, er takknemlig for alt hun bidrar med i det daglige samfunnsbildet. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Etter at hun ble alene med det daglige ansvaret for tre barn og et hus, så har økonomien vært tøff. Hun har slitt en kamp i flere år med økonomien. Men da det kom et krav fra Sparebank1 Nord Norge om tvangssalg på huset hun eier og bor i til daglig med tre barn og tre katter, ble det for mye.

- Jeg så ingen annen utvei enn å be om hjelp fra folk til å redde huset mitt. Det er skummelt og brette ut om private ting i offentligheten. Jeg tror mange ikke viste at jeg sleit med økonomien. Jeg prøver nå og rydde opp etter meg selv. Jeg har jobba hardt for å rette opp tidligere feil og jeg hadde endelig nå fått hodet over vannet og begynt å se lys i enden av tunnelen. Så kommer varsel om tvangssalg på huset mitt. Jeg trengte da 200.000 kroner for at jeg og barna mine kunne beholde hjemmet vårt, sier Sunniva Walle til nettavisens journalist.

*Saken fortsetter under bildet*

Her er huset som Sunniva eier på Melbu i Vesterålen. Nå håper hun å redde dette for seg og sine tre barn og tre katter ved hjelp av en Spleis og folks støtte og gavmildhet.

Her er huset som Sunniva eier på Melbu i Vesterålen. Nå håper hun å redde dette for seg og sine tre barn og tre katter ved hjelp av en Spleis og folks støtte og gavmildhet. 

Spleis var løsningen

Løsningen for å kunne prøve og redde huset ble en Spleis. Der målet var og samle inn 200.000 kroner innen den 28.februar da tvangssalget vil bli effektuert om ikke pengene kommer. Spleisen fikk navnet "Hjelp oss å beholde huset"

- Det er et forbrukslån som ikke er betalt, som ble tatt opp av meg i Sparebank 1 Nord Norge i sin tid. Noe jeg angrer veldig på i dag. Når jeg har gjort opp dette forbrukslånet med 200.000 kroner, så er det borte fra huset. Og da har jeg bare boliglånet mitt som er friskt og som jeg følger opp punktlig, sier Sunniva glad og engasjert.

Mange har gitt sin støtte

Så langt har 355 mennesker gitt penger til Sunniva sin redningsaksjon, og i skrivende stund har hun klart og samle inn kr. 188.350,-. En anonym person har gitt så mye som 18.000 kroner!. Så målet er innen rekkevidde for den unge aktive damen fra Melbu i Vesterålen.

- Om jeg skulle være så heldig å få inn mer enn de 200.000 kronene, så vil det uavkortet gå til å komme seg ajour økonomisk, og få laget en bufferkonto for å unngå vanskelige økonomiske situasjoner i fremtiden. Jeg er overveldet og takknemlig for all støtte. Det har vært skummelt og delt dette. Men jeg føler meg sterkere i dag, og oppfordrer andre til også å be om hjelp dersom de står i vanskelige situasjoner, avslutter Sunniva Walle.

Du kan lese mer og bidra til Spleisen til Sunniva ved å klikke her