Salangen-Nyheter

Furuly´s turbusser har kjørt distanse som tilsvarer 250 ganger rundt jorden

Feirer eksistens igjennom 75 år!

Daglig leder Bjørn-Tore Furuly (t.v) og Alf Furuly er veldig glad for at selskapet Furuly Turbuss AS nå kan feire 75-års jubileum. Foto: Bardu Media AS

10.september skal Alf Furuly og sønn Bjørn Tore Furuly i Furuly Turbusser på Brandvoll markere 75 års jubileumet til selskapet. Da er alle invitert til å feire sammen med dem!.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Torsdag denne uka inviterte far og sønn, som i dag driver og eier Furuly Turbusser AS på Brandvoll i Bardu kommune til pressekonferanse. Her fortalte de to om jubileumet som selskapet i år skal markere, etter 75 års drift bak bussrattet.

Bjørn-Tore Furuly viser stolt frem bussparken som Furuly Turbuss i dag har. Foto: Bardu Media AS

Blir fort mange millioner kilometer

Og det er litt av en bragd det som generasjoner i bedriften står bak. I løpet av de 75 årene hjulene bokstavelig talt har rullet rundt i bedriften, har det blitt lagt ned betydelige kilometer. Hele 10 millioner kilometer!. Det tilsvarer 250 kjøreturer rundt jordkloden ved ekvator.

- Vi står inne for den kilometerberegningen. Vi har ganske god kontroll på årene med kjøring, sier daglig leder Bjørn-Tore Furuly og ler.

Det var i 1946 at Mikal Olai Furuly startet selskapet. Når Mikal drev selskapet, var det ikke bare bussvirksomhet som foregikk. Det var også transport, flyttebyrå, drosjetransport og varevogner. Og i 1986 overtok sønn Alf Furuly formelt selskapet og bussdriften. Når minnene sees tilbake på, så var selskapets første eie av buss en Opel Blitz.

Men det skulle vise seg opp igjennom årene at disse fagfeltene innenfor virksomheten ikke skulle vedvare. Dermed ble det bare buss og persontransport som hovedaktivitet i selskapet. Nå er det tredje og fjerde genereasjon Furuly som nå eier selskapet. Og det er daglig leder Bjørn Tore Furuly (50) og hans far Alf Furuly (74). I dag er de totalt 20 ansatte i selskapet som også gjør det svært godt økonomisk!.

I 1946 startet Mikal Olai Furuly selskapet Furuly Turbuss.

Historiehefte

I forbindelse med 75 års jubileumet har firmaet Furuly Turbusser AS engasjert Bardu Media og Arild Nordahl med å lage et hefte med historie, hilsninger og selvsagt mange bilder. Heftet skal deles ut på jubileumsmarkeringen til selskapet som skal finne sted 10.september i år. Markeringen skal selvsagt skje på området der Furuly Turbusser holder til, ca. 200 meter fra Brandvollkrysset i Bardu kommune.

- Det blir en flott åpen dag fra klokken 12.00 til 16.00. Tre veteranbusser fra Harstad kommer på besøk til oss. Vi skal også servere kaffe og kaker til alle som kommer og vil feire sammen med oss. Salangen musikkforening skal spille i anledning festen, sier Bjørn Tore Furuly til nettavisen.

Det at musikkforeningen fra Salangen kommer, er egentlig ikke så rart. Furuly Turbusser har nemlig kjørt korpset hit og dit fast i mange år på ulike arrangementer, og ikke minst på nasjonaldagen omkring i grendene i Salangen.


Gratulasjon fra de reisende

Det er flere lag og foreninger i Salangen som har benyttet Furuly Turbuss i flere år til sine turer. May Eriksen er medlem av flere lag som har benyttet Furuly, og skryter av servicen og standarden til selskapet.

- Gratulerer med jubileet, nå uttaler jeg meg på vegne av alle her i bygda som har vært med på mange turer med Furuly Turbuss. Enten det har vært i regi av Frivillighetssentralen, Røde Kors, pensjonistforeninga, LHL eller andre. Vi har hatt turer både i Norge, Finland og Sverige. Ofte med Alf bak rattet, vi har blitt godt kjent med han og alltid hatt det trivelig! De andre sjåførene har også vært veldig greie å forholde seg til. Alltid vennlige og serviceinnstilte. Det er hyggelig å dra på tur med Furuly, rolig og ikke noe stress. Dere er et fantastisk flott selskap, det blir flere turer. Vi gleder oss, sier May Eriksen i en hilsning i historieheftet til Furuly Turbuss.

May Eriksen hilser til jubilanten på vegne av mange lag og foreninger i Salangen som har benyttet Furuly Turbuss som transportselskap opp igjennom årene. Foto: Jon Henrik Larsen