Salangen-Nyheter

Utestedstilbud til godt voksne:

- Melbrygga blir noe helt nytt for oss!

Her er lokalet på 45 kvadrat som skal huse rolig og trivelig atmosfære for et voksent publikum.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Her er lokalet på 45 kvadrat som skal huse rolig og trivelig atmosfære for et voksent publikum. Foto: Jon Henrik Larsen

I kveld, lørdag blir det offisiell åpning av det nye utelivstilbudet på Sjøvegan. Endelig kan driverne av Melbrygga ta i mot gjestene.

Publisert:

Annonse
Annonse

Fra før av driver Salangen Øl- og spaserforening utestedet Maloneys Pub i Lundbrygga på Sjøvegan. Bygget som utestedet åpnes i, eies av Sør-Troms museum.

Siden oktober i fjor har de frivillige stått på i over 800 dugnadstimer for å bygge det nye utelivstilbudet i samme bygg, nemlig Melbrygga.

Også eget te-servise er kjøpt inn for å brukes til ulike anledninger, som f.eks afternoon tea.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Også eget te-servise er kjøpt inn for å brukes til ulike anledninger, som f.eks afternoon tea. Foto: Jon Henrik Larsen

Fra mel til god drikke

Tilbake i historien var denne brygga brukt til å oppbevare mel som kom til Sjøvegan med båt. Nå i dag er brygga et rent møtested for lokalbefolkningen igjennom de to pub-tilbudene som er lokalisert her.

- Vi får nå 30 sitteplasser inne i disse 45 kvadratmeter store lokalene. Her trenger vi bare å være to av oss frivillige på jobb samtidig for å kunne ha åpent, sier en av de frivillige, Kjell Gundersen i Salangen Øl- og spaserforening til nettavisen.

Lørdag kveld kommer varaordfører Svein Strømseth og skal foreta den offisielle snorklippingen til den nye pubben.

- Vi er glade for å endelig kunne foreta offisiell åpning. Så fra klokken 20.00 i kveld og utover i de små timer til klokka 02.00 har vi åpent. Dette blir et voksent tilbud slik vi har valgt å kalle det. Her blir det ingen støy og rølp. Her er det rolig atmosfære og mer dyrere drikker innenfor spekteret alle rettigheter, sier Kjell Gundersen med et fornøyd smil om munnen.

Tilskudd og egne midler

Det er ingen tvil om at det har kostet penger og bygge dette nye utelivstilbudet på Sjøvegan, som kommer til å være oftere åpent enn selve hoved puben Maloneys Pub, som er over 2.etasjer. Møblement er kjøpt inn, bygd og tilrettelagt. Og det originale gulvet er flisa opp og lakka.

- Vi har brukt godt av egne opptjente midler på denne etableringen i foreningen. Men vi har også fått 150.000 kroner i tilskudd fra næringsfondet i Salangen kommune. Dette er "finstua" vår om vi skal si det sjøl. Her blir det egen inngang med trapp imellom de to byggene her nede. Etterhvert vil det komme også en heis for handikappede her, sier Kjell Gundersen.

Foreningen har også bestemt seg for å etablere en egen Facebook-side til Melbrygga etterhvert.

- Vi håper at folk vil ta i bruk dette nye utelivstilbudet når vi nå endelig kan åpne!, sier Kjell Gundersen i Salangen Øl- og Spaserforening til nettavisen.

Her i mellom de to brygge-husene er inngangen til Melbrygga, opp en trapp og inn døra.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Her i mellom de to brygge-husene er inngangen til Melbrygga, opp en trapp og inn døra. Foto: Jon Henrik Larsen

Uteliv i Salangen Vis flere