Salangen-Nyheter

Fikk prøve seg som ordfører:

Neste stopp; statsminister

Martine Daleng tilbragte OD-dagen i ordførerrollen. Både i kommunehuset og utenfor bygget der det trengtes. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Martine Daleng tilbragte OD-dagen i ordførerrollen. Både i kommunehuset og utenfor bygget der det trengtes. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: OD-dagen var torsdag markert med ungdom fra Sjøvegan videregående skole som var ute på bedrifter og jobbet. Martine Daleng valgte et unikt yrke, der hun med påkledd ordførerkjede fulgte Salangen- ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo igjennom en ordførerhverdag.

Publisert:

Annonse
Annonse

En ordførers hverdag kan både være hektisk, stressende, morsom eller en mektig kombinasjon av alle følelser en kan tenke seg. Martine Daleng fikk prøve seg med den tittelen under OD-dagen, der hun valgte å tre inn i rollen og tilegne kunnskap fra ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo. Dagen var fullpakket med forskjellige hendelser, men Martine Daleng stråler over muligheten hun fikk i går. – Det har vært spennende og lærerikt å få prøve seg som ordfører. Jeg hadde noen forventninger og ble ikke så overrasket over oppgavene, men det var langt i fra kjedelig. Jeg fikk være med og snakke med folk, og følte jeg ble hørt, sier Daleng på slutten av arbeidsdagen.

En drøm

Først på dagen ble Martine Daleng med for å møte representanter fra U.S. Marines, før hun deretter ble med innom levekårsutvalget, og senere besøke Astafjord Utvikling. – Vi har også jobbet med vedtekter og noe ungdomsråd greier, forklarer Daleng. Hun er allerede politisk engasjert og har blant annet besøkt stortinget og vært med på lederkurs. Daleng bemerker at hun har en drøm i framtiden om å jobbe profesjonelt med politikk. – Hadde jeg fått et valg, hadde jeg klart svart ja til å være ordfører, men skulle jeg virkelig jobbe administrativt, kunne jeg siktet mot å bli statsminister, sier Daleng og ler.

Martine Daleng var med på et møte med representanter fra U.S. Marines. FOTO: PRIVAT

Folkelig kontakt

Å styre hele Norge er ikke en simpel oppgave, og Daleng påpeker at det ikke er noe galt med Salangen kommune, som også er ganske liten i forhold. Det bringer med seg en positiv side som Daleng viser eksempler til. – Det er viktig som ordfører å være folkelig. Det går ikke bare med å drive politikk, man må også kunne snakke med folk og være der med øyeblikket. Det synes jeg Sigrun er veldig flink på, og er nok derfor hun er ordfører i dag, sier Daleng og kommenterer at i en liten kommune er det enklere å være nært folket. – Det er lettere å kjenne befolkningen. Mange personer er med på flere ting, og man får lettere et tett forhold til innbyggerne, avslutter Daleng til nettavisen, før hun leverer tilbake ordførerkjedet tilbake til Sigrun Wiggen Prestbakmo.

Annonse