Salangen-Nyheter

Klatreveggen klar til bruk!:

– Nesten som et kunstverk

Den nye klatreveggen har flere vanskelighetsgrader, og strekker seg hele 10 meter opp til taket. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Den splitter nye klatreveggen på hele 10 meter i høyden er nå ferdigstilt i Salangshallen, og ble allerede i helga testet ut av ivrige klatrere. – Det blir nesten som et kunstverk, sier kultursjef, Kurt-Jan Kvernmo og ler.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I mai lovet kultursjef i Salangen, Kurt-Jan Kvernmo i nettavisen at den nye klatreveggen skulle bli den beste i regionen. Nå er den ferdigstilt, testet ut og allerede bruksklar med 3 dedikerte ettermiddager i uken til bruk av veggen. – Det fine med veggen er alle vanskelighetsgradene. Den er helt slett på høyresiden uten utfordringer, så har man overhenget med alle vanskelighetsgradene fra høyre til venstre. Lett, middels og avansert, forklarer Kurt-Jan til nettavisen, og kommenterer veggen kan brukes av alle helt ned til barnehagen og opp til profesjonelle klatreutdøvere.

Den gamle klatreveggen blir også tatt i bruk framover som buldrevegg. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Ekstra sikker

Sikkerheten til brukerne er i fokus med den nye veggen, og  det skal fra nå av bli enklere å klatre alene om man ønsker det ved hjelp av nyinstallerte vinsjer på venstre og høyre side av klatreveggen. – Det er 2 stykker med automatisk sikring, så hvis man faller, går man helt forsiktig ned. Det er gode muligheter; særlig for skoler. 2 kan klatre helt selv, uten assistanse, og 2 par som hjelper hverandre kan bruke midtparten. Så man kan være 4 stykker på veggen samtidig, som er veldig gunstig og ressurssparende, sier kultursjefen fornøyd.

Disse vinsjene vil gjøre det mulig å benytte seg av klatreveggen uten å ha en til å assistere fra bakken. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Beholdt «gammelveggen»

Den gamle klatreveggen var ikke godkjent å bruke på grunn av sikkerheten rundt taufestet, men den kunne beholdes og eller brukes som buldrevegg. – Man kan legge tjukkas under veggen, så kan man klatre på frihand med mattene under til å dempe fall, sier Kurt-Jan. Den nye veggen har 1 års garanti, og Kurt-Jan kommenterer da at det utføres vedlikehold hvert år. – Alt som henger på veggene eller fra taket i Salangshallen sertifiseres en gang i året. De sjekker alt i salen, og fra nå av også klatreveggen, avslutter Kurt-Jan Kvernmo stolt.

Salangens Klatreklubb har delt en ukentlig plan for bruk av klatreveggen, og på deres sider bemerker de at de har fått følgende klatretider: For voksne, mandag Kl. 18:15 til 20:45. Barn, onsdag Kl. 17:00 til 18:15. Voksne og barn, søndag 17:00 til 19:30.

Klatreveggen er klar til bruk, og Salangen klatreklubb har aktivisert facebookprofilen med oppdaterte klatredager og legger videre ut informasjon om kurs og trening. FOTO: ALEKSANDER WALØR