Salangen-Nyheter

Diskuterte handelsnæringens utfordringer:

Nisjebutikkene bør bli

Leder for Salangen Næringsforening, Cato Sørensen mener et bra samarbeid blant handelsnæringen vil sikre framtiden, selv om netthandel blir mer dominerende. ARKIVFOTO

SJØVEGAN: På tirsdag ble det avholdt et møte blant handelsnæringen på Sjøvegan. Der ble framtidige utfordringer for sjøvegan som et handelssted diskutert samt at Knut Ravlo ved UiT holdt et foredrag om globalisering, urbanisering og digitalisering.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

På tirsdag 26. februar inviterte Salangen Næringsforening i samarbeid med Astafjord Utvikling til et oppstartsmøte for videreutvikling av handelsnæringen på Sjøvegan, da med fokus på hva som kan forbedres for å gjøre Sjøvegan enda mer attraktiv som handelssenter. Leder i Salangen næringsforening, Cato Sørensen bemerker ovenfor nettavisen at Sjøvegan har et mangfold av butikker som har stor betydning for at Sjøvegan skal utvikle seg som sentrum, og som Salangen som kommune. – Det største spørsmålet som kommer er `hva som kan gjøres`. Det ble dratt fram noen ideer på oppstartsmøtet, og Knut Ravlo fra Handelshøgskolen ved UiT Narvik hadde mye info som for oss var viktig å få med, forklarer Sørensen.

Netthandel - Bra eller dårlig?

Det snakkes stadig om at kundenes handelsmønster er under sterk endring, og en av de største faktorene som er utfordrende for handelsnæringen er da blant annet netthandel. Butikkene i Sjøvegan merker denne endringen, og Sørensen påpeker at det føles en viss uro over dette. Noe som overrasket han derimot var at dette er en stor utfordring tvers over hele Norge, også i storbyene. – Før møtet tenkte jeg at det kun var ute i bygdene netthandel var en utfordring, men Knut Ravlo viste til endringene som er like vanskelig for butikker i byene å forholde seg til, sier Sørensen.

Salangen kommune har flere unike handelskonsepter som Cato Sørensen mener gjør området unikt for besøkende, men at et godt samarbeid er veldig viktig å få til for å sikre framtiden. FOTO: ALEKSANDER WALØR 

Nisjebutikkene bør bli

Oppstartsmøtet som ble avholdt tidligere denne uken er bare starten på et lengre løp, der mer konkrete planer og løsninger skal legges fram, men Sørensen påpeker tydelig at det ikke bare er å sette to streker under et svar, ettersom utfordringen ligger i hele Norge, men han mener uansett at de unike butikkene som tilbyr spesielle opplevelser eller nisjeprodukter kanskje blir framtidens redning. – Hvis man kanskje verner litt ekstra om nisjebutikker og tar vare på det som gjør området unikt, sier Sørensen og drar fram blant annet Garsnes Brygge, Elvelund Camping og Foxtail som et eksempel. – Det er mye arbeid som vi står ovenfor og på de neste møtene skal flere inviteres for å være med og komme med innspill. Alle var enige på tirsdag at noe måt gjøres, og jeg håper dette blir starten på noe bra. Godt samarbeid er veldig viktig i dag, avslutter Sørensen.