Annonse
Salangen-Nyheter

Fortsetter med giveraksjon inn mot jula:

Nisse-jenta Andrine vil hjelpe også i år

Andrine Daleng har nok en gang tatt initiativet til aksjonen hun har kalt for "Omvendt julenisse". Nå fylles handlevogna på Extra Sjøvegan og Bunnpris Sjøvegan flere ganger med varer som folk ønsker og gi andre mennesker som trenger det i julehøytiden.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Andrine Daleng har nok en gang tatt initiativet til aksjonen hun har kalt for "Omvendt julenisse". Nå fylles handlevogna på Extra Sjøvegan og Bunnpris Sjøvegan flere ganger med varer som folk ønsker og gi andre mennesker som trenger det i julehøytiden. Foto: Jon Henrik Larsen

Selv om hun ikke bor i Salangen til daglig, så har Andrine Daleng (22) sterke knyttede bånd til hjembygda si. Etter suksess i fjor med prosjektet "Omvendt julenisse", legger Andrine opp juleferien sin i år også til dette.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 20.12.2022 kl 12:17

Annonse
Annonse

Konseptet går ut også i år på at det står en handlevogn på Extra Sjøvegan. Nytt av året er at også Bunnpris Sjøvegan deltar, der det er satt opp en egen handlevogn der folk kan kjøpe varer, og legge i vogna. Varene blir fordelt ut blant de som kjenner at det kan være godt med noe ekstra til jul i år.

Handlevognene har stått en god stund nå og allerede har Andrine vært og tømt handlevognene for varer noen ganger.

- Det ble en stor suksess i fjor med dette. Så jeg bestemte meg i år for at jeg ville fortsette med dette som en tradisjon. Ideen fikk jeg i fjor etter at jeg så at det var gjort slike ting andre steder i landet, og da tenkte jeg at det måtte kunne gjøres her i Salangen også. Derfor har jeg som initiativtaker til dette fått et samarbeid med Extra Sjøvegan og Bunnpris Sjøvegan i år, som begge var veldig positive til denne ideen. I tillegg så samarbeider jeg med Frivillighetssentralen i Salangen (SAFA) her på Sjøvegan som hjelper meg med å ta i mot henvendelser og dele ut varene. I fjor høstet jeg bare gode tilbakemeldinger, og det er allerede kommet mange forskjellige varer i handlevognene, og de blir fort fulle, forteller den unge initiativtakeren Andrine Daleng til nettavisen.

Forskjellige artikler

I dagens samfunn har ikke alle det like greit, både i forhold til at strømprisene har steget radikalt og også renten på lån.

- Tenker det er flere som kjenner at det kan være ekstra vanskelig rundt juletider, og derfor er det greit at vi kan være med å hjelpe til. Det viser seg at givergleden er stor. Vi har fått inn alt fra godteri, brus, middagsvarer, bakervarer, juleblad, hygieneartikler, leker og pynteting og klær for å nevne noen av gavene. Derfor så oppfordrer vi folk som har behov for litt ekstra til jul å melde seg enten direkte til meg på telefon 953 02 895 eller via SAFA på deres e-post sfrivill@online.no. Dersom det er lettere å melde seg via en bekjent kan man gjøre det, eller man kan også gi oss et tips dersom man kanskje kjenner noen som ville blitt glad for litt ekstra til jul. Handlevogna blir stående på Extra og Bunnpris til formiddagen den 23. desember. Etter dette vil den bli tømt igjen og vi vil da fordele gavene ut fra de behovene som har meldt seg, og få det utlevert på lille julaften, sier Daleng.

Andrine er flere ganger for uken og sjekker handlevognene slik at det er plass til mer varer. Her er hun innom Extra Sjøvegan for å tømme handlevogna der.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Andrine er flere ganger for uken og sjekker handlevognene slik at det er plass til mer varer. Her er hun innom Extra Sjøvegan for å tømme handlevogna der. Foto: Jon Henrik Larsen

Andre ting

En slik håndsrekning som dette i disse tider er jo absolutt satt stor pris på av folk. Det at noen bryr seg og viser giverglede til noen som trenger litt ekstra.

- Ja, jeg erfarer at givergleden er stor her i Salangen. Gavene tenker jeg kan gå til personer som kjenner at i år kan det være godt med noe ekstra. Jeg oppfordrer derfor nå enslige, par, lavinntektsfamilier eller andre som av ulike årsaker kjenner at det kunne vært godt med noe ekstra i juletiden, til å ta kontakt med oss. Dersom det er personer utenfor Salangen, i nabokommunene, som trenger det, kan disse også ta kontakt med oss. Så kan vi ordne slik at de får evt. hentet varer her på Sjøvegan, eller kanskje kan få det transportert hjem til seg. Vi må se, sier Andrine engasjert.

Annonse