Salangen-Nyheter

Påskeskirenn var en suksess:

Nok en deltakerrekord

Ivrige jenter som er klar til å gjennomføre Spanstind Rundt. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

LAPPHAUGEN: Skjærtorsdag var det klart for årets påskeskirenn rundt Spanstinden. Spanstind rundt er blitt en tradisjonsrik skirenn som holdes hvert år i Lavangen. Det var mange som hadde ski på beina og var klare til å nyte dagen rundt fjellet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Det var mange som hadde tatt turen innover til Lavangen for å delta på årets Spanstind Rundt denne skjærtorsdagen. Totalt var det 450 deltakere som er en ny rekord for Spanstind Rundt. Det var mange som var fornøyde med det strålende solværet som var på fjellet med -2°C. Øystein Ånesen og Niklas Ånesen, heltene i rødt, hadde bestemt seg å ta turen innover i finværet for å prøve å slå sin personlige rekord. - Vi skal ta en treningstur, kanskje vi slår fjorårets rekord med å fullføre på 1,5 time. Vi skal no gå jevnt og trutt, sier Øystein Ånesen til nettavisen.

Niklas Ånesen (t.v) og Øystein Ånesen er klar for årets Spanstind Rundt. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Ikke bare konkurranse

Det var mange andre deltakere som heller ville utnytte finværet til å kose seg på fjellet og heller bruke tiden de trengte. Med seg på fjellet hadde sogneprest i Lavangen, Jon Syver Norbye tatt med seg svigersønnen Ingve Fauskanger. - Nå har vi tatt den siste finishen og er snart klar til å starte. Det er helt fantastisk vær, det er er lenge siden det har vært så bra under skirennet, sier Norbye rett før start. Dette er andre året for Fauskanger, men første gang han ikke kommer til å gå på tid. - I år tar jeg det roligere. Vi har beregnet å bruke tre timer på turen, kommenterer Fauskanger til nettavisen.

Jon Syver Norbye (t.v.) og Ingve Fauskanger gjør de siste forberedelsene før start. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Sprenger kapasiteten

Roy Hansen er en av de 60 frivillige som har tatt seg tid til å hjelpe med å gjennomføre skirennet. Han fikk ansvaret å dirigere bilene til nærmeste parkeringsmulighet. Han la godt merke til rekorden av antall deltakere for årets skirenn. - Det er ikke nok parkeringsplasser, vi sprenger all kapasitet vi har. Det blir fort hektisk etterhvert nå som vi får mindre plass, men det er det som gjør arbeide spennende, forteller Hansen i det en ny bil kommer kjørende opp til startlinjen.

- Jeg blir no stående her en stund, men jeg har det godt. Det er fint vær, så har jeg også varme vaffler, nevner Hansen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Les resultatene av årets skirenn her...