Salangen-Nyheter

Campingnæringen i Salangen jubler:

- Nok et superår for campingen!

Campingplasseier Tor-Arne Chruickshank er meget godt fornøyd med belegget den første perioden av året 2022. Foto: Jon Henrik Larsen

Det har vært to år med nedstegning og vanskeligheter for reiseliv og øvrig næringsliv å kunne ha normal drift. Men i Salangen klager man ikke på dårlig belegg på overnatting.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2022 kl 08:55

Annonse

Tall som nettavisen fikk tak i fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at campingplassene i Norge har hatt nesten halvannen millioner overnattinger i årets fem første måneder. Det er en økning på 20 prosent fra samme periode i 2019, som var det siste normalåret før pandemien. Det er flest nordmenn som besøker campingplassene, men tallene for utenlandske turister stiger også, ifølge NHO camping.

Liten økning

Garsnes Brygge og Camping har hatt mange gjester sålangt i sesongen. Innehaver Andreas Utstøl kan smile over litt økning.

- Hos oss er det ingen stor endring fra de siste år. Noenlunde likt, eller litt lavere så langt. På overnatting rorbu/leiligheter er det en liten økning. Mens på camping likt eller litt ned, sier Utstøl til nettavisen.

Innehaver av Garsnes Brygge og Camping, Andreas Utstøl sier det har vært en liten økning i overnattinger. Men på campingsiden er det hovedsakelig likt som før om årene. Foto: Jon Henrik Larsen

Godt år - også i år

På Elvelund Camping er det unger som jubler og fiskere som ordner klart fiskeutstyret før de skal i elva og sikre seg fangst. Inne på selve campingens kafe sitter innehaver Tor-Arne Chruickshank og snakker med gjester som har kommet innom for en kaffekopp.

Når nettavisen spør han om han merker at det har vært en økning i overnattinger med bobil og caravan, nikker Tor-Arne fornøyd.

- Det har vært en fin sesong sålangt i år. Mye gjester har vært innom her. Mye tyskere og nederlendere har det vært. Noen av dem har faktisk vært innom her to ganger når de har vært på ferie her i Norge, sier Tor-Arne til nettavisen.

Selv om mange i hans næring merket en nedgang i overnattinger i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien, kan ikke Tor-Arne fortelle om akkurat det samme.

- Vi merket ikke noe forskjell egentlig. Vi hadde en jevn strøm med folk som kom innom her i fjor. Det var nordmenn som kom da, siden ingen kunne reise utenlands, sier Chruickshank og skuer utover campingplassen, før han sier at det er trivelig og drive med camping i Salangen!.