Salangen-Nyheter

Årsmøte i Troms Senterparti:

Nordahl og Borch valgt

Irene Lange Nordahl ble i helga valgt til ny leder for Troms Senterparti. Hun overtar etter Hanne Braathen, som ikke ønsket gjenvalg.

HARSTAD: Irene Lange Nordahl (t.v) fra Sørreisa ble valgt til ny fylkesleder i Troms Senterparti ved årsmøtet i Harstad i helgen. Lavangen-jenta Sandra Borch (t.h) ble valgt til studieleder i fylkespartiet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lange Nordahl tar over vervet etter Hanne Braathen som ikke ønsket gjenvalg. - Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som fylkesleder, og ser fram til at Troms Senterparti nå skal sikte mot nye høyder. For meg er det viktig å jobbe tett sammen med lokallagene for å starte oppkjøringen mot kommunevalget, hvor Senterpartiet blir en viktig motmakt til den sentraliseringspolitikken som Høyre nå vil føre, sier Irene Lange Nordahl, leder i Troms Senterparti. Svein Oddvar Leiros, Kåfjord, ble valgt som ny 1. nestleder, Sandra Borch ble valgt til ny studieleder og Birger Holand, Kvæfjord, ble valgt til styremedlem. - Jeg ser fram til å jobbe for fylkespartiet. Sammen med Irene tror jeg vi kan utgjøre et fartsfylt superteam i Troms-politikken, sier Sandra Borch, nyvalgt studieleder i Troms Senterparti.

Valgte å si nei

Årsmøtet vedtok å si nei til forsøk med kommunal drift av videregående skoler i Tromsø eller i Troms, og sier dermed nei til Troms Høyres forslag. Troms Senterparti vil at fylkeskommunen fortsatt skal ha ansvar for drift av de videregående skolene i Troms, for å sikre ungdom i Troms et likeverdig skoletilbud uavhengig av hvor i fylket de bor. Årsmøtet i partiet ga klare signaler om at partiet vil kjempe for lokalt eierskap i oppdrettsnæringa, som nå trues av endringer fra Høyre/FrP regjeringa som vil prioritere de store nasjonale og internasjonale selskapene i oppdrettsnæringa. Fylkespartiet sendte en utfordring med stortingsrepresentant Marit Arnstad som gjestet årsmøtet om at Senterpartiet nasjonalt må være tydelig mot et OL i Oslo i 2022.

Til landsmøtet

Som utsendinger til Senterpartiets ekstraordinære landsmøte i april ble følgende valgt: Ivar B Prestbakmo, Sandra Borch, Gunnleif Alfredsen, Ann Sissel Enoksen, Svein Leiros, Ronny Grindstein, Anne Grete Normann og Rikke Håkstad. I tillegg møter fylkesleder Irene Lange Nordahl, gruppeleder i fylkestinget Noralf Leitring og leder i Troms Senterungdom, Linn-Charlotte Nordahl på landsmøtet i Senterpartiet.

ANNONSE
Annonse