Smånytt

Danseforestilling kommer til Salangen!

Danseforestilling kommer til Salangen!

Publisert: 11.02.2023 kl 14:47

Det godt anerkjente dansekompaniet Kartellet besøker Salangen på sin turne. Dette skjer den 16.februar klokken 19.00 i Salangen kulturhus.

Nye perspektiver

Det er Scene Nords avdeling for Folkemusikk Nord som presenterer det anerkjente dansekompaniet som vil gi nye perspektiver på dans, på kjønn og forventet adferd mellom kjønnene. Det mannlige, det kvinnelige, og mennesket, står sentralt i denne produksjonen, der det lekes med heftige danser! Å danse staur er et nordnorsk begrep for å danse sammen med noen av samme kjønn. Dette var vanlig blant annet under Lofotfisket, der menn danset med menn på lik linje med kortspill, slåssing og synging. Å danse staur, eller å staure, ble også brukt når to kvinner danset sammen.

Vunne flere priser

Det er over 10 år siden Kartellet gjorde sin første forestilling i samarbeid med Kalottspel og Folkemusikk Nord. De har vunnet Kritikerprisen, Troms fylkes kulturpris, vært Festspillprofil ved Festspillene i Nord-Norge, og er kjent for å bruke tradisjonelle danser og bevegelser på en utradisjonell måte i nærkontakt med publikum.

Vis alle notiser

Annonse