Smånytt

Øvelse Arctic Bolt er straks over – nå skal styrkene hjem

Øvelse Arctic Bolt er straks over – nå skal styrkene hjem

Publisert: 28.11.2022 kl 12:43

Øvelse Arctic Bolt i indre Troms er i ferd med å avsluttes. Hærens hurtige reaksjonsstyrke (HRS) skal tilbake til Rena på Østlandet. Bataljonene i nord skal til sine respektive leire.

Øvelsen i seg selv avsluttes tirsdag 29. november. Det betyr trafikk langs veiene både nordpå og sørpå.
Hærens hurtige reaksjonsstyrke, der Telemark bataljon utgjør hovedtyngden, kom til NATO-kaia i Sørreisa fra Rena for halvannen uke siden. Nå skal de tilbake samme vei som de kom. Med skip fra Sørreisa via Borg havn i Fredrikstad.

I den forbindelse vil det være militær trafikk fra øvingsområdet rundt Bardufoss i dag 28. november og i morgen til kaia i Sørreisa. Fartøyet som skal frakte HRS-ens militære kjøretøy forlater Nord-Norge tirsdag, og har beregnet ankomst Fredrikstad 2. desember.

Deretter vil det gå transporter mellom Borg havn og Rena til og med 6. desember.
Når det gjelder trafikk langs veiene i indre Troms, så vil transport fra øvingsområdet og inn til de respektive leirene tilhørende Brigade Nord gå kontinuerlig mandag og tirsdag. Mer spesifikt mellom Heia, Skjold, Setermoen, Bardufoss og Sørreisa.

Sjef for operasjoner i Hæren, oberst John Olav Fuglem, er meget godt fornøyd med øvelsen.

– Det er første gang på tre år vi har fått øvd med hele Brigade Nord siden vi nå fikk HRS-en nordover. Dette fikk vi til på bakgrunn av ekstratildelingen fra Regjeringen i sommer. Det er både bra og viktig for beredskapen vår å få trent hele systemet som Brigade Nord. Det her har vært en svært viktig øvelse for Hæren., sier Fuglem, og legger til:

– Vi hadde en ulykke med en stridsvogn som veltet, men heldigvis gikk det bra med personellet om bord i den.
Det har vært få allierte med på denne øvelsen. Derimot er det mange, både fra England og USA, som er hos Alliert treningssenter på Nato Winter Instructors Course frem mot jul. Disse driver grunntrening i vintertjeneste opp mot øvelse Joint Viking, som går av stabelen i mars 2023. Kurset utdanner instruktører som skal drive opplæring av egne styrker i vintertjeneste.

Vis alle notiser