Smånytt

Slik blir været under Halloween

Slik blir været under Halloween

Publisert: 27.10.2022 kl 08:50

Mandag er det klart for kvelden hvor hekser flyr på himmelen og monstre lusker i skyggene. Været ser ut til å bli litt mindre skummelt.

– Opphold er jo det kjekkeste når man skal ut å gå «knask eller knep». Slik det ser ut nå vil Østlandet og deler av Trøndelag få best halloween-vær, sier meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bor du på Vestlandet eller Sørlandet kan det være lurt å ha med en paraply i godteposen. Her ser det nemlig ut som det kan bli litt regn ifølge meteorologene.

På de kaldeste stedene i Troms og Finnmark må man kanskje dra på seg en ekstra ullstrømpebukse under kostymet. Her kan det bli nedbør i form av sludd og snø, ifølge meteorologen.

Helgeværet blir litt blandet drops

Stort sett over hele landet ser det ut til at det blir opphold på lørdagen. Kun Trøndelag skiller seg ut med best værmelding fredag og søndag.

På Østlandet vil det bli rolige vindforhold med en del skyer enkelte steder. Ellers er det ventet regn fredag og søndag kveld.

– Været ser derimot brukbart ut på lørdag kveld, bemerker Nilssen.

Selv om Vestlandet er preget av en periode med regn og kuling, kan man være heldig og se solen lørdag.

– På Vestlandet vil det være et lite værvindu fra lørdag rundt klokken 12 til søndag rundt samme tid. Da vil det bli opphold og kanskje litt sol. Temperaturen vil være litt varierende, på kysten kan det fort bli 10–13 grader, mens lenger inn i landet vil temperaturen ligge på rundt 5–9 grader.

Kan bli glatt på veiene i nord

Det ser ut til at det som har kommet av snø i nord, vil smelte over helgen. Temperaturen vil stige gradvis, og vil ligge på rundt 5–6 pluss grader.

– Det kan bli glatte veier rett over helgen, kanskje allerede på søndag. Det er ventet litt nedbør og mildvær både fredag og lørdag. I løpet av neste uke kan det se ut til at det vil kaldere igjen. Dette kan føre til at det kan bli is på veien, forklarer Nilssen.

– Været framover er egentlig et typisk høstvær. Det er skiftende og vil variere fra dag til dag. Du må nesten bare ta det du får, sier meteorologen.

(©NTB)

Vis alle notiser