Salangen-Nyheter

Ny bårebil til Anitas

Anitas Blomster og Begravelsesbyrå har fått ny bårebil. - Dette er den åttende bårebilen vi har i bruk, forteller begravelseskonsulent Ivar Fjeldstad (bildet) overfor nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På bildet:

Ivar Fjeldstad foran den nye bårebilen som har ankommet firmaet på Sjøvegan.

Den er den eneste i Norge i sitt slag med typegodkjenning. I går ankom den nye bårebilen til Anitas Blomster og begravelsesbyrå på Sjøvegan. Bilen er en SSangYoung Rodius. Bilen er levert av Andslimoen Bil i Målselv. - Jeg synes det er en utrolig fin bil. Vi er stolt over å ha fått en slik bil, også er dette den første svarte bårebilen vi har hatt i firmaet, forteller Ivar Fjeldstad overfor nettavisen.

Forskrifter for godkjenning

Etter nye forskrifter fra statlig hold skal en bårebil, som skal ha typegodkjenning være 2,25 meter lang. Bilen har også mulighet for å kunne frakte to bårer samtidig. På årene fra 1986 da Anitas Blomster og Begravelsesbyrå startet med begravelses-jobber, har de hatt hele 7 biler.

Husker en gammel traver

- Jeg husker den første bilen vi hadde. Det var en Peugote 505. Den var litt anderledes standard, enn det vi har i dag, filosoferer Ivar Fjeldstad. Endelig kan Ivar og Anita Fjeldstad slutte å bruke sin fem år gamle Dodge som har vært i bruk fram til idag. Den nye bilen skal brukes i kommunene Salangen, Lavangen, Gratangen og Bardu. Den første bårejobben skal gjøres i dag i Salangen, under en begravelse.

På bildet:

Stor og romslig plass bak i den nye bårebilen til Anitas Blomster og Begravelsesbyrå.

Alle foto: Jon Henrik Larsen

ANNONSE
Annonse