ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Ny dagpendler-rute kan bli opprettet

En ny dagpendler-rute mellom Salangen, Engenes og Harstad kan bli en realitet. Iallefall dersom politikerne får det som de vil. Fylkesråd for samferdsel i Troms fylke, Synnøve Søndergaard er positiv til ideen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

På bildet:

M/s Vågsfjord kan få en ny rute å gå, dersom lokal- og fylkespolitikere får det slik de ønsker.

Det var Ibestads varaordfører, Eidar Tøllefsen, som fremmet ideen i gårsdagens tirsdagens Harstad Tidende. Tøllefsen mener hurtigbåten "Vågsfjord" vil egne seg ypperlig for ei ny dagpendler-rute mellom Salangen, Engenes og Harstad.  -Ikke bare vil dette styrke bosettinga og befolkningsgrunnlaget i utkantdistriktene. Men det vil også miljømessig være et godt alternativ, sa Eidar Tøllefsen til avisen.

Spenstig


-Umiddelbart vil jeg si at jeg synes dette høres ut som en spenstig og god ide. Men det er selvsagt også et økonomisk spørsmål inne i bildet, om dette vil være regningssvarende og dernest - om det lar seg gjøre i praksis å opprette ei dagpendler-rute i Vågsfjorden med den minste hurtigbåten, sier fylkesråd Synnøve Søndergaard til Harstad Tidende.

Hun vil ikke utelukke muligheten og sier at forslaget om "Vågsfjord" i dagpendler-rute er sendt videre til fylkets samferdselsetat for nærmere vurdering.

-Jeg har sagt i en kort kommentar at dette er en sak vi må se nærmere på, sier Synnøve Søndergaard.

Kjempebra


I Salangen får utspillet fra Eidar Tøllefsen full støtte fra ordfører Ivar B. Prestbakmo.

-Jeg støtter av prinsipp alle forslag som kan bidra til at vi får bedre kommunikasjoner ute i de små distriktskommunene. Eidar Tøllefsens ide om "Vågsfjord" synes jeg er et kjempebra forslag. Og fra vårt ståsted i Salangen vil dette få full oppbakking i fortsettelsen. Jeg vil gjerne også få sagt at dersom vi samarbeider oss kommunene imellom og klarer å få fylket med oss, så er det absolutt mulig å få til ting som dette, sier ordfører Ivar B. Prestbakmo.

Han tror forklaringa på nedgangen i passasjertall i fjor ombord i "Vågsfjord" på ruta mellom Salangsverket, Brøstadbotn, Engenes og Harstad har vært at ruteanløpene hadde for dårlig frekvens.
Kilde: Harstad Tidende.no