Salangen-Nyheter

Spanstind Rundt 2015:

Ny deltakerrekord

425 personer stilte til start i årets Spanstind Rundt i Lavangen. FOTO: RUNE JENSEN, FOTOGJETEREN

LAPPHAUGEN: Været la ingen demper på dagens deltakelse i Spanstind Rundt hvor 425 skiløpere deltok. Det ble ny rekord i antall deltakere i konkurranse klassen/trim, og til tross for dårlig føre ble det nye tidsrekorder i både herre- og dameklassen for seniorer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Spanstind Rundt, arrangert av Lavangen Idrettsforening (LIF), har for mange blitt en fast tradisjon Skjærtorsdag i påsken. Det er 4 personer som har gått alle 31 renn som har vært arrangert siden 1984. Initiativtaker til Spanstind Rundt var Jarle Nygård.  Under dagens premieutdeling ble det delt ut ulike premier som bevis på lang og tro tjeneste i sporet; 28 år, 24 år, 20 år, 16 år og 12 år. I tillegg deles det ut bronse, sølv og gullmedaljer for henholdsvis 3, 5 og 8 år.

Ivar Fredheim fra Salangen som deltar for 6 gang er veldig fornøyd så langt i rennet. Vi traff han midtveis i løypa i godt driv i snekovet. Om føret og løpet så langt, sier han det har gått helt greit før han gyver på videre over fjellet. FOTO: RUNE JENSEN, FOTOGJETEREN

Dagens vinnere

Finn Hågen Krogh og Anna Svendsen vant ikke bare herre og dameklassen under dagens renn, men de satte også nye løyperekorder. Dette til tross for vær- og smøreutfordringer, noe det står respekt av. De var fornøyd med dagens løyper, treningsøkt og premier. Så får vi se om det blir gjentakelse til neste år, eller om det blir andre eliteløpere som finner veien til Lavangen og Spanstind Rundt. Dette er noe Lavangen IF jobber med kontinuerlig, da dette er med på å gjøre arrangementet mer attraktivt både blant publikum og antall deltakere. En av landsdelens mest lovende herreløpere, Martin Mikkelsen fra Medkila IL, endte opp i spurtoppgjør med den nybakte verdensmesteren fra Falun 2015.

Det ble nye tidsrekorder i både dame- og herreklassen for seniorer. Dameklassen ble vunnet av Anna Svendsen (t.v), Tromsø Skiklubb Langrenn på tiden 1.05.25 og herreklassen ble vunnet av nybakt verdensmester fra VM i Falun 2015, Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL på tiden 0:58:32.

Det ble nye tidsrekorder i både dame- og herreklassen for seniorer. Dameklassen ble vunnet av Anna Svendsen (t.v), Tromsø Skiklubb Langrenn på tiden 1.05.25 og herreklassen ble vunnet av nybakt verdensmester fra VM i Falun 2015, Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL på tiden 0:58:32. FOTO: RUNE JENSEN, FOTOGJETEREN

Lojale frivillige aktører år etter år

Det er imidlertid ikke bare lang og tro tjeneste i sporet. Frivillige aktører står på hele året med rydding av trasé, oppkjøring av spor et par måneder før gjennomføring av løpet, organisering og koordinering, tilrettelegging og gjennomføring av arrangement. I tillegg er det alt arbeid med planlegging, gjennomføring og etterarbeid organisasjonmessig. Cirka 50 personer er i sving før-, under-, og etter rennet. De siste årene har administrasjonen effektivisert arrangementet ved å forbedre tekniske hjelpemidler som betalingsterminaler, dataprogram, samt opprettelse av sosiale medier. Det er enda forbedringspotensiale, men de er godt i gang med nye ideer som ønskes realisert. Marcus og Håkon Nygård har her gjort en flott innsats.

Bjørn Evensen er i gang med smøring av skiene halvveis i rennet. På spørsmål om rennet sier han at så langt har det vært en flott tur og han er spesielt imponert over alle barn og familier som deltar under årets renn. Vært en del kladding under skiene så ny smøring må på ca halveis i rennet og denne gangen går han for V52. FOTO: RUNE JENSEN, FOTOGJETEREN.

Gode tilbakemeldinger

Lavangen IF har fått gode tilbakemeldinger på alle løypetraséer i kommunen som til sammen teller over 4 mil. Spanstind Rundt løypa har de siste dagene hatt store utfordringer, både i forhold til nedbør og mildvær. Flere av de frivillige våknet til regn i de tidlige morgentimene og fryktet det værste. Regnet gikk heldigvis over til snøbyger de neste timene, noe som preget store deler av løpet for trim- og konkurranseklassen. Bildene viser deltakere som slet med ski som både kladdet og etter hvert ble bakglatt, briller som var tildekket av snø og dugg, flatt lys og mindre kontroll enn normalt ned bakker. Det ble kjørt ferske spor til deltakere i konkurranseklassen, noe deltakerne var veldig fornøyd med. Tilbakemeldingene var flotte løyper og flott gjennomført arrangement og premier.

Både rennleder for Spanstind Rundt 2015 ;Marcus Nygård og vinneren av herreklassen;  Finn Hågen Krogh er godt fornøyd med årets renn. FOTO: RUNE JENSEN, FOTOGJETEREN.

God støtte

Sparebanken Narvik og Lavangen kommune støtter økonomisk med tilskudd årlig, noe arrangørene er meget takknemlige for da driftskostnadene og driftsinntekter over år går i balanse. Uten dugnadsfolk, økonomiske støttespillere og deltakere i sporet, er dette et umulig prosjekt å gjennomføre. Alle kunne derfor dra fornøyde hjem etter at Lavangen Idrettsforening nok en gang hadde levert et godt gjennomført renn, til tross for at værgudene ga frivillige og løpere nok utfordringer under dagens arrangement.