Salangen-Nyheter

Nytt toppår for Salangstrimmen:

Ny deltakerrekord

Eline Bjørnsund (t.v) og Martine Håkstad (t.h) var begge fornøyd med å ha gjennomført Salangstrimmen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Eline Bjørnsund (t.v) og Martine Håkstad (t.h) var begge fornøyd med å ha gjennomført Salangstrimmen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SELJESKOG/ÅSHEIM: Det ble ny deltakerrekord på gårdagens Salangstrimmen. I år gikk hele 373 personer det tradisjonsrike rennet fra Seljeskog til Øvre Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

I år deltok hele 373 personer i skisporet til Salangstrimmen. Rennet gikk for 34.gang i rekken, og det i strålende solskinn. Fellesstarten gikk fra Seljeskog stadion til Åsheim grendehus i Øvre Salangen. De første deltakerne var allerede ute i skisporet fra kl. 09.30 på søndag morgen.

Mette Gran Fredriksen var i kjent stil på plass ved suppestasjonen i Bekkebotn på Salangstrimmen. FOTO: FRODE BRUVOLL


Heimdal på topp

Det skulle vise seg mot slutten av rennet, at det skulle bli Heimdal som nok en gang skulle stå på toppen av seierspallen i rennet. Eivind Krane Heimdal fra Bardu IL sørget for å bli vinner i herreklassen på tiden 01:00:59. Like etter kom Toralf Heimdal og Markus Svendsen, begge fra Bardu kommune. På damesiden var det Hilde Espenes fra Senja Ski som gikk i mål på tiden 01:13:14.

Deltakerne i årets Salangstrimmen ble ønsket velkommen til Steinelvlund Camping med stort skilt. FOTO: FRODE BRUVOLL

Gamle travere i rennet

Også i år var det mange gamle kjente i skisporet på Salangstrimmen. Mange har gjort Salangstrimmen til en tradisjon å gjennomføre i april. En av dem var Jørgen Sundnes som søndag kom inn i mot slutten av rennet. Han har gått Salangstrimmen 21. ganger, og er like sprek hver gang.

Jørgen Sundnes deltok i Salangstrimmen for 21. gang. Her kommer han i mål i Øvre Salangen ilag med Karin Storvoll. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Suppestasjon på Steinelvlund

For andre året på rad ble det laget til suppestasjon ved Steinelvlund Camping i Bekkebotn. Her var det laget til saft og varme ønsker for deltakerne som sklei innom. Sølvi Dahlberg sørget for speaker-tjenesten og pratet villig til folk om løst og fast, og ikke minst ønsket hver enkelt deltaker velkommen inn på campingen.

Mathilde og farmor nytet varm saft etter målgang i Øvre Salangen søndag formiddag. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Annonse