Salangen-Nyheter

Salaks nye stolthet:

Ny föringslekter ankom

På bildet: Den nye föringslekteren til Salaks er hele 34 meter lang og 12 meter bred. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mandag morgen ankom den nye föringslekteren til oppdrettsfirmaet Salaks. Lekteren er bygd i Tallinn i Estland, og har blitt slepet hele veien opp til Nord Norge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lekteren er hele 34 meter lang og 12 meter bred. Den har kostet mellom 10. til 15.millioner kroner for oppdrettsfirmaet Salaks i Salangen. Tidlig mandag morgen ankom lekteren, og ble slept inn Sagfjorden til Lundkaia, der den skal ligge til over nyåret da den skal i drift i Lavangsfjorden. - Det er en veldig bra föringslekter vi nå får. Det er artig og gi de ansatte topp moderne utstyr for å gjøre en god jobb med Salaks sin produksjon av sjømat, sier Ken Rune Bekkeli i Salaks til nettavisen.

Vil øke produksjonen

Med og investere så mye i fremtiden, er ambisjonene nå og øke produksjonen for Salaks. Ombord i lekteren er det to lugarer som mannskapet skal kunne sove på. Mannskapet vil være på fire mann når lekteren kommer i drift. Det er AquaGroup som har levert föringslekteren til Salaks.

På bildet:

Det var fint og kaldt på morgenen mandag da lekteren ankom Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Dåp i romjul

Föringslekteren ble slepet av en dansk taubåt til Salangen. Reisen tok tre uker fra Talinn til Salangen. I teorien skal det bare ta to uker, men grunnet dårlig vær tok det lengre tid. - Mannskapet på taubåten var fra Grønland. De syntes det var kaldt her i dag i Salangen. Men de er vant til det, så de smilte bare i skjegget, sier Ken Rune Bekkeli. I romjulen ligger det ann til dåp av lekteren, der den ligger ved Lundkaia. - Föringslekteren skal få navnet "Fakstind". Vi ser frem til dåpen, sier Bekkeli fornøyd.