Salangen-Nyheter

Ungdomsrådet i Salangen har fått:

Ny leder og nestleder

Helene Westgaard (t.v) er ny leder i Ungdomsrådet, mens Vilde Bertine Rasmussen (t.h) er ny nestleder i Ungdomsrådet i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Ungdomsrådet i Salangen har fått nytt lederskap og nye medlemmer. Helene Westgaard er ny leder og Vilde Bertine Rasmussen er ny nestleder.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det var i forrige uke at Ungdomsrådet i Salangen hadde sitt årsmøte. På møtet ble det klart at sittende leder Tobias Mikalsen ønsket og trekke seg ut fra ungdomsrådet, etter at han har sittet i rådet i fem år, og ett av årene som leder. - Det var et veldig godt møte. Jeg er veldig glad for tilliten som jeg har fått som leder. Jeg er veldig spent på fremtiden og hvordan vi får løst sakene, sier nybakt leder, Helene Westgaard til nettavisen. Ungdomsrådet skal i året som kommer spesielt jobbe med Ungdommens kulturmønstring, Millionfisken der rådet har to representanter inne i komiteen, og i tilegg vil rådet jobbe med drift av ungdomskafeen Velve i kulturhuset.

Interkommunalt samarbeid

En av de virkelig spennende sakene som ungdommene har bestemt seg på å ta fatt på er dannelsen av et interkommunalt ungdomsråd for Salangen, Lavangen og Bardu. - Vi ønsker og få til et bedre samarbeid med naboene vi har rundt oss, for å kunne skape felles aktiviteter for ungdom. Da tenker jeg på arrangementer av større karrakter, slik som Karpe Diem- konserten som ungdomsrådet i Salangen arrangerte i fjor, sier Helene Westgaard. Begge de to lederne tror at man kan stå sterkere når man er flere ungdommer i flere kommuner som står sammen i saker. - Vi kan komme med felles uttalelser til saker som berører ungdom i de aktuelle kommunene. Ungdommen er fremtiden og det er viktig og huske for de folkevalgte, sier nestleder Vilde Bertine Rasmussen.

Budsjettarbeid

I tiden frem mot jul skal ungdpmsrådet i Salangen sette seg inn i budsjettforslaget som kommer fra administrasjonssjefen i kommunen, og som skal behandles i desember- møtet til kommunestyret. - Vi er sterk som ungdomsråd. Det så vi sist under fjorårets behandling av budsjettet i kommunestyret da vi i ungdomsrådet klarte å bevare kulturskolen, som var foreslått lagt ned, sier Vilde Bertine og smiler stolt. De unge ønsker og ytre seg også på internett, og vil bruke sin egen nettportal

www.ungisalangen.no

flittig i tiden fremover.

Her er det nye ungdomsrådet i Salangen:

Helene Westgaard - leder

Vilde Bertine Rasmussen - nestleder

Susan Hellum - medlem

Simon Løvhaug - medlem

Emilie Bruvoll - medlem

Ida Skagtun Nyvoll - medlem

Andre Gartland Hoff - medlem

Henriette Høynes - medlem i ungdomsrådet fra elevrådet

Sondre Roald Tunheim - medlem i ungdomsrådet fra elevrådet