Salangen-Nyheter

Astafjord Vekst AS:

Ny medeier og styreleder

Selskapets hovedkontor på Tennevoll i Lavangen. FOTO: ASTAFJORD VEKST AS

TENNEVOLL: Onsdag formiddag annonseres det at Astafjord Vekst AS nå har fått en fjerde kommune som medeier av selskapet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Onsdag 9. juli annonserer Astafjord Vekst AS ved daglig leder John Kenneth Overgård at Dyrøy kommune har gått inn som medeier i selskapet. Da bedriften ble opprettet for 30 år siden, i 1984, var det et kommunalt selskap eid av Salangen og Lavangen kommune. I 2003 kom Gratangen kommune inn som eier og nå Dyrøy kommune. Hver kommune har lik eienandel, altså 25 %. Dyrøy kommune vedtok investeringen i kommunestyret 16. juni, mens generalforsamlingen i Astafjord Vekst fattet vedtak om rettet emisjon i møte 7. juli.

Planlegger drift i Dyrøy

Bedriften sysselsetter arbeidstakere som har behov for tilrettelagt arbeidsplass. Etter fullført emisjon vil Astafjord Vekst ha nærmere 90 mennesker i arbeid. Det arbeides med alternativer i forhold til hvilken drift som skal foregå i Dyrøy. Samtidig planlegges det et møte mellom næringsdrivende og befolkningen i Dyrøy samt ledelsen i selskapet for dialog rundt perioden før skolestart. Målet er å starte opp drift i Dyrøy i løpet av august måned.

Ny styreleder

Samtidig med ny deleier er det dessuten valgt ny styreleder. Tidligere leder Jon Myrmel har sittet som styreleder siden selskapet ble stiftet, altså i hele 30 år. Bedriften takker Myrmel for sin tjeneste for selskapet, og ønsker Kjell-Sverre Myrvoll fra Dyrøy velkommen som ny styreleder for selskapet.