Salangen-Nyheter

Fyrverkerishowet er reddet:

Ny plassering til nyttår

Jens-Viktor Steinsund (innerfelt) er fornøyd at fyrverkerishowet fortsatt kan ta plass i Salangen kommune. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Jens-Viktor Steinsund (innerfelt) er fornøyd at fyrverkerishowet fortsatt kan ta plass i Salangen kommune. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Nyttårsfyrverkeriets plassering er endelig på plass. Etter at den vante plassen ikke lenger er tilgjengelig, skal den flyttes til moloen i Sjøvegan- sentrum. I tillegg endres også oppfyringstiden til kl. 19.00.

Publisert:

Annonse
Annonse

Fordi at den vante plassen for nyttårsfyrverkeriet i Salangen ikke lenger var tilgjengelig, ble det diskutert om det lenger var mulig å kunne ønske det nye året velkommen med det årlige lysshowet. Omsider et nytt avfyringssted bestemt, og årets fyrverkerishow er i full derfor planlegging. Nå kan salangsværinger og besøkende omegn oppleve fyrverkerishowet på nyttårsaften på moloen i Sjøvegan- sentrum. Det er ikke det eneste som har endret seg. - Tidspunktet endres til kl. 19.00, så folk som bor litt lengre unna, som i Narvik, Harstad og Finnsnes rekker å komme seg hjem før feiringen er omme. Det hjelper oss også, siden vi må rydde opp når showet er over, sier fyrverkeriveteranen Jens-Viktor Steinsund ved Maxi Pyroteam.

Tone Jensen Steinsund (innerfelt) håper årets show følger tradisjonen og blir større enn før. Spesielt takket være det nye utstyret som Maxi Pyroteam nå eier. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN.

Vakkert sted

Tone Jensen Steinsund ved Maxi Pyroteam kommenterer til nettavisen at den nye plasseringen blir et friskt pust for showet, og at mye tøft kan komme ut i fra det, i tillegg til at de selv har mye nytt å by på. - Vi har nytt avfyringssystem og blir å levere i en helt ny kaliber som skal løfte hele showet litt mer opp. Vi får se hva som skjer når nyttårssmellen skjer, forteller hun fornøyd.

- Det er mye tøft vi kan gjøre på moloen, men det kan fort komme noen utfordringer også. Hvis det blir glatt eller østavinden blåser må vi tenke på mulige alternativer, forteller Jens-Viktor Steinsund. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Kan støtte showet

I alle år har Maxi Pyroteam fyrt løs showet med masse dugnadstimer bak seg, og en slik feiring kommer ikke kostnadsfritt. Derfor har Maxi Pyroteam kommet med en spesiell løsning. - Vi har før hatt en pengekasse i butikken til Maxi Miljø hvor folk kunne legge en slant hvis de ville det, men nå har vi fått oss Vipps. Vanligvis er det bedriftene i Salangen og omegn som har gjort det mulig for oss å ha et stort show, men et lite innskudd fra mannen på gata kan gjøre showet enda mer fantastisk, avslutter Steinsund til nettavisen.