Salangen-Nyheter

Norges Bank jobber med:

Ny seddel- serie

Norges Bank har i disse dager bestemt seg for å ta utgangspunkt i to ulike motiver til sin nye serie med pengesedler. FOTO: NORGES BANK

OSLO/SJØVEGAN: Norges Bank har nå besluttet hvilke motiver som skal brukes som utgangspunkt for det videre arbeidet med ny seddelserie.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Våren 2014 ble det gjennomført en konkurranse om utforming av motiver på ny seddelserie. Formålet med konkurransen var å komme fram til et forslag som kan være det kunstneriske utgangspunktet for utformingen av ny seddelserie og som formidler temaet «Havet» på en god måte.

Ekspertgruppe

Åtte deltakere ble valgt ut av en ekspertgruppe til å delta i finalerunden i konkurransen. Juryen har bestått av fem eksterne fagpersoner og ett medlem fra banken. De har konkludert med at det er to forslag som skiller seg ut: Ringvirkninger av Enzo Finger, og Det norske livsrommet av The Metric System og Terje Tønnessen. Juryen har kåret forslaget fra Enzo Finger til vinner av konkurransen og mener dette forslaget formidler temaet på en overraskende måte med et godt kunstnerisk grep. Norges Bank har besluttet å arbeide videre med en kombinasjon av to innleverte forslag. Forsiden på sedlene vil bli utviklet med utgangspunkt i forslaget fra The Metric System, Det norske livsrommet. Utgangspunktet for baksidene vil være pikselmotivene levert inn fra Snøhetta Design, Grensenes skjønnhet.