Salangen-Nyheter

Folkemusikk og nasjonalisme:

Ny vandreutstilling

Ulla Viklund er spent å se om salangsværingene er interessert i nasjonalisme. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: Folkemusikk og nasjonalisme er temaet de kommende månedene for Sør-Troms Museum når de åpner en ny utstilling på Lundbrygga førstkommende søndag 31.januar.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sør-Troms Museum jobber med å sette opp en ny utstilling i andre etasje på Lundbrygga. Utstillingen viser hvordan ulike former for nasjonalisme på ulike måter bruker folkemusikk og andre kulturuttrykk. Utstillingen følger den nasjonalistiske bruk av folkekulturen fra 1800-tallet til i dag. - Det er en vandreutstilling som vil være i Lundbrygga i to måneder, februar og mars. Den er ikke ferdig enda, men den skal være ferdig på søndag da vi åpner utstillingen, sier Ulla Viklund ved Sør Troms Museum.

Arbeid gjøres

For at utstillingen skal finne sted, er det en del som må gjøres. - Det er fortsatt litt montering og maling som gjennstår. Dette blir en veldig spennende utstilling, og temaet er veldig aktuelt også i dag. Under utstillingen håper jeg at mange kommer inn for å se og gjerne spørre spørsmål. Vi har også invitert skole og videregående til å komme hit og ha et skoleopplegg, forteller konservator Viklund ved museumet.

Innvielse er nå på søndag, 31. januar fra 15:00 til 17:00 med presentasjon og omvisning i utstillingen.