Salangen-Nyheter

Fine biler:

Nye drosjedoninger

Runar Bekkeli trives i sin nye doning, som er spekket med utstyr og teknologi. FOTO: ESPEN BLESS STENBERG

SJØVEGAN: Det spares ikke på noe når drosjene skal byttes ut. Runar Bekkeli fikk ny Mercedes i forrige uke, og han er strålende fornøyd.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Tirsdagen i forrige uke rullet en splitter ny Mercedes E220 Avantgarde inn i sentrum av Sjøvegan. Drosjeeier Oddgeir Woll har gått til innkjøp av den nye doningen, som Runar Bekkeli kjører fast. - Det er kontoret vårt. Stedet hvor vi oppholder oss mellom 60 og 70 timer i uka. Da må det være komfort, sier Bekkeli.

En av Salangens nye drosjer. En Mercedes E220 Avantgarde. FOTO: ESPEN BLESS STENBERGUtstyr

Den nye drosja er litt ribbet for utstyr, i forhold til den forrige Mercedesen Bekkeli kjørte. Likevel er den fullstappet av det siste innen bil-teknologi. Alt fra selvstyrende fjernlys, GPS, avstandsmålere, parkeringssensorer, og duppeditter som man kanskje aldri får bruk for. - Jeg har foreløpig ikke rukket å sette meg inn i alt. Det tar tid, spesielt med GPS-systemet som er i bilen, sier han.Innkjøring

Mercedesen har bare gått 35 mil, og må bruke litt tid på å kjøre seg inn. Det styrer bilen sjøl, og selv om Bekkeli tramper gassen i bånn, våkner ikke alle de 170 hestekreftene som befinner seg under panseret. - Den justerer sjøl hvor mye krefter den kan slippe løs nå i starten. Motoren behøver innkjøring, og det tar den seg av. Tyskervogna er ikke den eneste nye drosja i Salangen. Også en av de andre drosjeeierne har gått til innkjøp av ny bil, nemlig en helt ny utgave av Peugeot 508. Naturligvis fullspekket av utstyr.