Salangen-Nyheter

Christina er ny kafévertinne på «Møteplassen»

- Jeg brenner for psykisk helse

Christina Olsen Rotvik-Jacobsson er den nye kafevertinnen på Møteplassen til Salangen Mental Helse hver tirsdag. Hun trives veldig godt i jobben. Foto: Jon Henrik Larsen

Hun brenner virkelig for psykisk helse, Mental Helse Salangen's nye kafévertinne på «Møteplassen», Christina Olsen Rotvik-Jacobsson.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2022 kl 17:28

Allerede har hun lagt bak seg tre åpningsdager på «Møteplassen» til Salangen Mental Helse. Hun er 38 år gammel og har bodd i Salangen siden juni 2015 med sin kjæreste og barn. Christina tok på seg jobben som kafévertinne med litt sommerfugler i magen. Hun har ikke vært ute i jobb siden 2015 på grunn av en angst-diagnose.

- Jeg er åpen og ærlig om det. Jeg lider av sosial angst. Men nå har jeg og terapeuten min blitt enige om at jeg skal prøve meg ut i arbeidslivet, og da kjæresten min hørte om stillingen på Mental Helse her i Salangen, så tok han initativet til å melde sin interesse for meg, siden jeg ikke turte det. Og dermed ble jeg kontakta og fikk jobben, sier Christina åpenhjertig og smiler av glede når nettavisen møter henne.

Jobben er ikke svært krevende, men det er nok jobb for henne akkurat nå. Jobben går ut på å holde «Møteplassen» åpen hver tirsdag fra kl. 10.00-14.00, slik at medlemmer og andre interesserte kan komme innom i den gamle AOF- gården på Sjøvegan og kjøpe en kopp kaffe, vaffler og kaker med mer.

- Jeg er svært glad i å bake kaker også, så det kommer til å bli en del hjembakst som jeg vil ta med meg på jobb for å selge, sier Christina fornøyd.

Hun har valgt å være åpen om sin psykisk helsesituasjon, for at det er sunt for henne, men også for at hun kan være med å senke dørterskelen for andre mennesker med liknende utfordringer til å prøve seg ut i jobb, eller at andre som sliter pyskisk lettere kan komme innom kafeen til Mental Helse Salangen på tirsdager.

Christina er åpen om at hun selv har utfordringer med sosial angst. Så det og si ja til å jobbe som kafevertinne på møteplassen til Salangen Mental Helse var litt skremmende i starten. Foto: Jon Henrik Larsen

Litt nye tilbud

Det unge og «friske pustet» som har kommet inn i Salangen Mental Helse ser muligheter for å nå ut til flere ungdommer.

- Jeg ønsker at unge mennesker skal kunne komme innom her. Så jeg vil etterhvert prøve og ha litt brettspill og slikt tilgjengelig, som man kan møtes her for å spille, sier Christina engasjert. Hun ønsker at det skal bli et miljø for unge innenfor organisasjonen lokalt på Sjøvegan.

Trives i Salangen

Den unge damen som opprinnelig har bodd i Tromsø i mange år og tidligere jobbet som hjelpepleier, trives virkelig i Salangen.

- Jeg trives i Salangen. Det er så vakker natur her. Ungene trives her og det er et godt skolemiljø. Her har jeg også familien tett på meg, med ei mamma som er daglig leder for Felleskjøpet her på Sjøvegan, nemlig May-Torill Rotvik, sier Christina.

Hun er glad i dyr, og er selv fosterhjem til dyrebeskyttelsen. Så hjemme har hun både katter, hunder og andre spennende dyr. I tillegg bruker mye av dagene sine også til å trene styrke hjemme i kjelleren.

- Jeg liker styrketrening, og etterhvert har jeg lyst til å melde meg på i konkurranse innenfor dette, sier hun forventningsfullt til nettavisens journalist.