Salangen-Nyheter

Stopper biler på vei inn i unntakssone:

Øvingsaktivitet ved vei under Joint Viking

Billister på vei inn i unntakssonen under militærøvelsen Joint Viking vil bli stoppet av forsvarspersonell.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Billister på vei inn i unntakssonen under militærøvelsen Joint Viking vil bli stoppet av forsvarspersonell. Foto: Jon Henrik Larsen

Framover vil det bli øvingsaktivitet langs vei i forbindelse med vinterøvelsen Joint Viking i Troms. Det opprettes unntakssoner.

Publisert:

Annonse
Annonse

I unntakssonene vil det foregå stridshandlinger med kjøretøy og soldater. Sonene er store militære øvingsområder på opptil 30 kilometer, og de beveger seg i takt med spillet i øvelsen. Det skriver Forsvaret i en pressemelding.

– I unntakssonene kan du møte på militære kjøretøy langs veien, og på sideveier. Militære kjøretøy kan også komme kryssende på den veien du kjører på. Det er stor sannsynlighet for å møte kamuflerte soldater langs veiene. Det ligger i sakens natur at disse kan være vanskelige å få øye på, spesielt når det er mørkt. Du kan også høre smell og drønn i forbindelse med øvingsaktiviteten langs veiene, skriver Forsvaret.

Det kan være redusert hastighet i unntakssonene, og det vil skiltes at du er på vei inn i en slik sone.

I unntakssonene kan det være redusert hastighet, og det vil skiltes at du er på vei inn i en slik sone. Militærpoliti (MP) er til stede når du kjører inn til sonene og vil stoppe bilistene for å informere om at det er militære aktivitet i området. Det vil også være MP eller politi som patruljerer inne i disse sonene.

– Vi oppfordrer alle bilistene til å være tålmodig og tenke både på sin egen og soldatenes sikkerhet når de kjører i unntakssonene. Sikkerhet er det viktigste for Forsvaret under øvelser og derfor må vi også ha hjelp fra de sivile bilistene for å unngå uønskede hendelser, sier brigader Trond Haande, sjef for landsikkerhetsorganisasjonen under øvelse Joint Viking.

Under ser du kart over hvilken veier som er i unntakssonen: