Salangen-Nyheter

Politiskuddene i Lavangen i desember:

Politiet har rekonstruert skyteepisoden

Rekonstruksjonen av hendelsen som skjedde natt til 9.desember i fjor, ble gjennomført på åstedet tirsdag. De to politibetjentene som var involvert i hendelsen var tilstede.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Rekonstruksjonen av hendelsen som skjedde natt til 9.desember i fjor, ble gjennomført på åstedet tirsdag. De to politibetjentene som var involvert i hendelsen var tilstede. Foto: Jon Henrik Larsen

Politiet har tirsdag gjennomført en rekonstruksjon av hendelsen der Hans Arne Nystad ble skutt og drept av politiet i Lavangen i desember i fjor.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2023 kl 17:10

Annonse
Annonse

Rekonstruksjonen ble gjennomført på åstedet tirsdag. De to politibetjentene som var involvert i hendelsen, var til stede, skriver NRK.

– Det er nemlig slik at en rekonstruksjon formelt sett er et avhør, og hver av dem ble da avhørt på stedet, sier lederen for Spesialenheten for politisaker, Halvor Hjelm-Hansen.

Hjelm-Hansen sier at de nå har fått et mer detaljert bilde av hendelsesforløpet. Spesialenheten har som mål å være ferdig med etterforskningen i mars/april.

Bistandsadvokat for de etterlatte, advokatfullmektig Victoria Westrum hos Elden, sier at de håper at rekonstruksjonen vil gi flere svar om hva som faktisk skjedde.

– Dette er viktig både for de etterlatte og den videre etterforskningen, sier hun.

Natt til 9. desember ble 49 år gamle Hans Arne Nystad skutt og drept av politiet i Lavangen. Helsepersonell og politi dro til boligen til Nystad etter at han selv kontaktet Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Da politiet ankom stedet, skal Nystad ha sittet i en hjullaster og kjørt mot politibilen slik at den veltet.

Det var 49 år gamle Hans Arne Nystad som ble skutt og drept av en polititjenestemann på gården sin på Røkenes i Lavangen natt til fredag 9.desember i forrige uke.
 Foto: Privat

Det var 49 år gamle Hans Arne Nystad som ble skutt og drept av en polititjenestemann på gården sin på Røkenes i Lavangen natt til fredag 9.desember i forrige uke. Foto: Privat