Annonse
Salangen-Nyheter

Avdøde Hans Arne Nystad:

Siktet av politiet for drapsforsøk

Avdøde Hans Arne Nystad (bildet) er nå siktet for drapsforsøk på de to politibetjentene som ankom stedet. Dette på grunn av at han angrep polititjenestebilen de satt i.
 Foto: Privat/Jon Henrik Larsen

Avdøde Hans Arne Nystad (bildet) er nå siktet for drapsforsøk på de to politibetjentene som ankom stedet. Dette på grunn av at han angrep polititjenestebilen de satt i. Foto: Privat/Jon Henrik Larsen

Etterforskningen etter skuddene som førte til drapet på bonde Hans Arne Nystad i Lavangen forrige fredag fortsetter. Nå tar saken en ny vendig der Nystad blir siktet for drapsforsøk på politiet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2022 kl 22:57

Annonse
Annonse

Det er avisen Nordlys som torsdag formiddag kommer med ny informasjon i saken som går ut på at nå avdøde Hans Arne Nystad skal ha blitt observert av flere i Lavangen kjørende rundt på fylkesvei 7806 i sin hjullaster i timene før han ble skutt og drept på sin gård på Røkenes i Lavangen.

Etter det avisen Nordlys skriver, skal Nystad ha plassert en rundballe foran ytterdøra til en nabo. Rundballen ble plassert på en slik måte at beboeren i huset måtte ta seg ut av vinduet, for å komme seg ut.

Advokat Mads Wallerheim på Finnsnes er nå oppnevnt som bistandsadvokat for de to politibetjentene som er innvolvert i hendelsen. Han sier til avisen Nordlys at de to betjentene opplevde situasjonen som svært dramatisk og alvorlig da de ankom gården til Nystad natt til fredag.

- Politiet forsøker å stanse angrepet ved å ty til nødverge i det som de oppfatter som en livstruende situasjon. På meget kort tid, hvor dette utspiller seg, har man derfor ansett det som nødvendig å løsne skudd mot avdøde, nettopp for å avverge og stanse angrepet. Saken etterforskes derfor både av Spesialenheten, hvor den ene betjenten har status som mistenkt, men også fra politiets side, hvor avdøde er siktet for drapsforsøk mot betjentene. Det man vet, er at politibilen ble veltet av hjullasteren. Det ser man også på bilder fra stedet, sier Wallerheim til avisen Nordlys.

I denne hjullasteren satt avdøde Hans Arne Nystad da han ble skutt av polititjenestemannen natt til fredag i forrige uke i Lavangen. Han hadde da veltet politibilen med pallegaflene på hjullasteren.
 Foto: Jon Henrik Larsen

I denne hjullasteren satt avdøde Hans Arne Nystad da han ble skutt av polititjenestemannen natt til fredag i forrige uke i Lavangen. Han hadde da veltet politibilen med pallegaflene på hjullasteren. Foto: Jon Henrik Larsen

Mye skriverier i sosiale medier

Nettavisen Salangen-Nyheter har fått flere henvendelser fra folk som har meninger om saken, og vil ytre seg. Også flere e-poster er sendt oss med ulike scenarioer der folk spekulerer i hva som har skjedd. De to politibetjentene i saken har fått med seg at det er mye skriverier i mediene om saken. Det forteller advokat Wallerheim.

– Begge mine klienter har både lest og registrert det som skrives i media og i kommentarfelt. Alt er naturlig nok ikke like hyggelig for dem å lese, og bak politiskiltene er de tross alt mennesker de også. Saken er tragisk for alle parter. Jeg vil derfor anmode om at folk ikke fyrer løs i kommentarfelt totalt uten filter. Mange av kommentarene er langt over det som er akseptabelt, og jeg minner igjen om at saken fremdeles er under etterforskning av både Spesialenheten og politiet, sier advokat Mads Wallerheim til avisen Nordlys.

Et desperat forsøk

Det at avdøde Hans Arne Nystad torsdag ble siktet for drapsforsøk på de to polititjenestemennene mener bistandsadvokat for barna til Nystad, John Christian Elden er et desperat forsøk fra politiet til å påvirke etterforskningen.

– En avdød kan ikke siktes, men det virker som et litt desperat forsøk fra politiet på å påvirke en pågående etterforskning hos Spesialenheten. Jeg er viss på at det ikke vil lykkes, og at enheten ikke lar seg påvirke. Det naturlige er at Riksadvokaten samler all etterforskning hos Spesialenheten, slik at ikke de to etterforskningene ødelegger for hverandre, skriver Elden til avisen Nordlys.

Annonse