Annonse
Salangen-Nyheter

Innbyggerne i Lavangen sjokkerte:

- Uforståelig det som har skjedd

Leder i lokallaget for Troms Bondelag i Lavangen, Bernhardt Halvorsen sier det er uforståelig det som har skjedd i bygda natt til fredag.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Leder i lokallaget for Troms Bondelag i Lavangen, Bernhardt Halvorsen sier det er uforståelig det som har skjedd i bygda natt til fredag. Foto: Jon Henrik Larsen

Hendelsen natt til fredag i nærheten av Røkenes i Lavangen der en mann i 40-årene ble skutt og drept av politiet etter å ha kjørt en hjullaster mot politibilen, fremstår som uforståelig for innbyggerne i bygda.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2022 kl 09:49

Annonse
Annonse

Bernhardt Halvorsen er tidligere ordfører og nå leder i lokallaget til Troms bondelag i Lavangen. Han er selv bonde og kjente den drepte mannen i 40-årene godt.

- Det er helt uforståelig det som har skjedd. Jeg har ikke ord. Jeg kjente han godt og han hadde mange baller i luften og sto på med ulike prosjekter, sier Halvorsen til nettavisen.

Noe må ha truet han

Flere av innbyggerne i Lavangen som nettavisen har pratet med fredag formiddag er sjokkert over hendelsen som har skjedd. De har lest ulike medier fredag og skjønner ikke det som har foregått på gården nær Røkenes natt til fredag.

- Det virker jo som om det har vært rene Texas ute der, med politibiler og helikopter. Det er skremmende, sier en av innbyggerne som ønsker og være anonym i nettavisen.

Bernhardt Halvorsen på sin side har tanker hva som har skjedd.

- Han må ha følt seg truet, og det må ha skjedd noe psykisk her som gjør at han har angrepet politiet, sier Halvorsen trist. Han kjenner bygda godt etter å ha vært ordfører i flere år.

- Når noe sånn skjer her i et lite lokalsamfunn, så blir man rystet og og litt redd. Alle kjenner alle her, sier Bernhardt bestemt.

Han håper at den kommende etterforskningen nå vil gi mer svar på hva som egentlig har skjedd skritt for skritt.

Nøkkelord

Annonse