Salangen-Nyheter

Karla på Frisklivssentralen i Salangen:

Vil hjelpe salangsværinger som sliter med å sove

Frisklivskoordinator i Salangen, Karla Sende håper mange kan være interessert i søvn-kurset som planlegges å arrangeres i mars i år.

Frisklivskoordinator i Salangen, Karla Sende håper mange kan være interessert i søvn-kurset som planlegges å arrangeres i mars i år.

I disse dager ser Frisklivssentralen i Salangen på muligheten for å arrangere kurs i søvn. Dette bereget til personer som sliter med søvnvansker.

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2023 kl 11:14

Annonse
Annonse

Kurset har navnet "Sov godt" og går over fire ukentlige samlinger, hver gang på 2 timer. På kurset vil deltakerne lære hvordan de selv kan tilrettelegge for bedre søvnvaner i hverdagen.

Innholdet på hver samling vil se nærmere på søvn og søvnvansker, holdninger til søvn, gode råd for bedre søvn, stimuluskontroll og søvnrestriksjon, søvndagbok og avslapningstekniker.

Beregnet på voksne mennesker

Kurset er i følge frisklivskoordinator Karla Sende beregnet på personer mellom 18-65 år, som opplever søvnvansker som går ut over hverdagen og som ønsker og forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter.

- Kurset passer ikke for de som har søvnapne, døgnrytmeforstyrrelser eller restless legs. Vi håper at minimum seks personer melder seg på, slik at vi kan gjennomføre kurset. Det vil da starte opp fra mars, sier Karla Sende til nettavisen.

Kosthold og søvn

Sende forteller at det oftere kommer frem at søvn er et problem hos folk når hun har kostholdssamtaler med dem.

- Et av tilbudene igjennom Frisklivssentralen er søvnkurs. Når jeg har kostholdssamtaler kommer det ofte frem at søvn er et problem, men veldig få ønsker å gå nærmere inn på det. Folkehelseinstituttet beskriver søvnproblem som landets kanskje mest utbredte og undervurderte folkehelseproblem, sier frisklivskoordinator i Salangen, Karla Sende.

Hun oppfordrer alle som er interessert i dette kurset om å kontakte henne for mer informasjon og påmelding på e-post: frisklivssentralen@salangen.kommune.no