Nyhetssenteret

TIR 17:32 Enda ikke full 5G-dekning på Sjøvegan

Telefoniselskapet Telenor har enda ikke fått full 5G- dekning for Sjøvegan i Salangen kommune på sitt mobilnett.

I følge deres dekningskart har store deler av Salangen kommune allerede fått 5G-dekning. Det er da snakk om spesielt Løksa, Løksebotn, Medby, Skårvika, Rotvika og deler av Laberg. Men Øvre Salangen, Bekkebotn, Baklia er steder som på lik linje med kommunesenteret som ikke har fått 5G-dekning enda.

Telenor jobber fortløpende med å bygge ut telefonnettet i følge deres nettsider.

TIR 17:07 Vær oppmerksom på elg

Nettavisen har blitt gjort kjent med at det er mye elg som ferdes langs fylkesvei 84 over Lavangseidet. Dette skjer spesielt på morgenen i grålysningen, men også på ettermiddagen like før det blir mørkt.

Billister oppfordres av politiet til å ta det med ro, og avpasse farten etter forholdene. Slik at man kan unngå sammenstøt med skogens konge.

MAN 08:50 Venter mye regn mandag

I følge meterologen er det ventet store mengder regn i Troms i dag, og meteorologen oppfordrer folk til å ta fram regntøyet.

I følge varslet kan det komme opp mot 50 milimeter regn på 12 timer, men foreløpig er det ikke sendt ut gult farevarsel.

I morgen fortsetter vinden med liten kuling og stiv kuling utsatte steder, men mindre skyer og regn.

MAN 08:15 Stenger fylkesvei på kveldstid

Statens Vegvesen melder om at fylkesvei 848 fra Sørvik i Ibestad til Sørvikneset i Ibestad blir stengt for veiarbeid fra og med i morgen tirsdag til og med fredag morgen kl. 06:00 den 23.september.

Veien blir helt stengt i perioden 18:00-06:00. Det blir manuell dirigering, og ledebil. Det kan bli ventetid på inntil 1 time på smale partier.

LØR 08:25 Livat lørdag i Sjøvegan-sentrum

Det blir en livat høstlørdag i Sjøvegan-sentrum i dag. I forbindelse med festivaluka «Livate daga» blir det aktiviter for små og store. Det blir gateløp for barn i alderen 5 til 15 år. Oppstart fra kl. 11:00 ved bussholdeplassen nedenfor kulturhuset. Oppmøte og påmelding på Lundkaia fra kl. 10:00-10:45. Det blir premie til alle deltakere.

Det blir også loppemarked og kafé på Strandsenteret fra kl. 10:00. Arrangører er elever/russ ved Sjøvegan videregående skole.

Det kommer også besøk av småtroll fra Trollstien klokken 12:00. Her blir det salg av trolløyelodd og grilling av pølser utenfor Felleskjøpet.

Senere på dagen kl. 14:00 viser Salangen kommunale kino filmen «Brødrene Johansen» som er spilt inn på Kråkrøhamn i Ibestad. Senere på kvelden blir det kveldsåpent til ut i de små timer i natta på Mazhar Mathus og Kåre Kafé.

Festivaluka «Livate daga» arrangeres hvert år i september, og skal skape liv og bolyst i Salangen, som en fin kommune og bo i.

LØR 07:10 Ibestad-mann blir varetektsfengslet i fire nye uker

Mannen som den 7.august sto bak en trusselsituasjon på Sørrollnes i Ibestad kommune får forlenget varetektsfengsling på fire nye uker. Det ble bestemt av Midtre Hålogaland tingrett etter fengslingsmøtet fredag. Påtalemakten har nå utvidet siktelsen med trusler mot offentlig tjenesteperson. I fra før hadde mannen en siktelse på frihetsberøvelse.

Etterforskningen av trusselhendelsen på Sørrollnes pågår fortsatt med blant annet vitneavhør.

I følge avisen Harstad Tidende finnes det per i dag ikke et fungerende botilbud for siktede mannen i hjemkommunen. Det foreligger derimot en gjentakelsesfare. Hensynet til andre må også ivaretas. Fire uker i varetekt vil dessuten gi helsevesenet og hjemkommunen tid til utrede og se etter egnede løsninger for å tilrettelegge for siktede, skriver avisen.

14/9 Kvinne reddet ned fra fjell i Dyrøy

Det pågikk onsdag kveld en lete-/redningsaksjon etter en kvinne i 50-årene på fjellet Børingen i Dyrøy kommune. Like over klokken 00:30 natt til torsdag ble aksjonen avsluttet.

Damen i 50-årene hadde da blitt berget ned fra fjellet i god behold. Hun ble funnet av frivillige bakkemannskaper i tett tåke og med 10-12 cm nysnø på bakken. LRS Troms takker alle frivillige som stilte opp.

12/9 Mistet førerkortet i laserkontroll på Lapphaugen

Utrykkningspolitiet har gjennomført laserkontroll i 90 sonen på Lapphaugen. 1 bilfører, mann i 20-årene, fikk beslaglagt førerkortet på grunn av høy hastighet, 2 bilførere ilagt forenklet forelegg.

11/9 Helt jevnt i Salangen

Stemmene i Salangen er nærmest ferdig opptelt, og resultatet er utrulig jevnt. Kun 1,2% skiller Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

11/9 Stemmelokalene er stengt i Salangen

Nå 19:00 stengte stemmelokalene i Salangen. Den neste timen vil stemmestyret telle antall stemmer, deretter tar valgstyret over og teller stemmene til hvert parti. Oppdateringene på dette kan du se live her på Salangen Nyheters direktesending som starter 21:30 i kveld.

11/9 Valgvake for alle!

Maloneys Pub på Sjøvegan skal på valgkvelden holde valgvake. Her blir det mulig og følge valgresultatene på storskjerm. Her vil også de politiske partiene være tilstede og feire eller sørge valgresultatet. Alle er velkommen på valgvaken som starter klokken 21:00.

10/9 Syk person ble hentet på fjellet

Ved 22-tiden søndag kveld bisto Hovedredningssentralen for Nord Norge helsevesenet med å hente ned en person som ble syk på en hytte i nærheten av Storelvvatnet på Løksetinden.

Flere personer tok kontakt med nettavisens tipstelefon sent søndag kveld for å fortelle om helikopteraktiviteten som pågikk oppe i fjellet.

- Vi bidro i et redningsoppdrag der, med å hente en person ut som var blitt syk. Vi benyttet redningshelikopter fra Tromsø, et Sikorsky S-92. Personen ble fraktet til sykehus, forteller assisterende redningsleder ved Hovedredningssentralen for Nord Norge, Gaute Frøystein til nettavisen.

9/9 Avlyser gokart-kjøring grunnet været

NMK Dyrøy skriver på sine sosiale medier at de velger å avlyse drop-in kjøring på gokart i morgen søndag.

Dette skyldes nedbør som gjør banen våt og vanskelig å kjøre på.

9/9 2-2 mellom Salangen og Krokelvdalen

Stillingen ble 2-2 mellom Salangen og Krokelvdalen på Idrettsheia. Krokelvdalens kaptein kalte kampen for en hard kamp mellom to lag som kjemper på bunnen av tabellen.

8/9 Siste dag for å avgi forhåndsstemme

I dag fredag 8.september er det siste mulighet for å avgi forhåndsstemme i forhold til kommune- og fylkestingsvalget som er mandag 11.september.

I Salangen er det siste mulighet å avgi forhåndsstemme i resepsjonen på Salangen bo- og eldresenter, 1. etasje fra kl: 12.00 -14.00 fredag.

Så langt har 17,79 prosent av befolkningen i Salangen forhåndsstemt. Det betyr i tall at 298 personer har stemt av de totalt 1675 stemmeberettigede i Salangen.

8/9 Grunneierlag i Salangen med forbud mot småviltjakt

Søndag starter årets rypejakt - også i Salangen.

Labergshaugen og Otterå grunneierlag skal i år viderefører forbudet mot småviltjakt for jaktsesongen 2023/24.
Dette vil gjelde for eiendommene med gårds og bruksnr.

Labergshaugen :44/1,2,3,4,5
Otterå 45/1,2,3,4,5,7,8,9,10,13,15
Garsnes /sommerseth 46 /2,3

Dette melder styret i grunneierlaget i en melding.

7/9 Bredbåndsaktør vil skape fotballglede på Idrettsheia

Bredbåndsaktøren Trollfjord Bredbånd vil lørdag 9.september fra kl. 11.00 til 12.30 ha fotballaktiviteter for barn på Idrettsheia.

- Det er viktig for oss i Trollfjord Bredbånd å bidra til økt aktivitet og idrettsglede! Som stolt sponsor inviterer vi i samarbeid med Salangen IF til åpen dag i Astafjordhallen denne lørdagen. Det vil her gjennomføres fotballaktiviteter for barn mellom 6-12 år, sier salgs‑ og markedssjef i Trollfjord Bredbånd AS, Thomas Rønning til nettavisen.

Ulike øvelser

I følge Rønning vil barna få utfordre seg i ulike fotballøvelser som skudd- og pasningsøvelser, laserskyting, stafett og lignende.

- Vi kommer også til å fokusere på Fair Play og hvor viktig det er både på og utenfor fotballbanen. Alle barna vil få smoothie og boller når aktivitetene er ferdig. Alle aktiviteter er gratis, avslutter salgs‑ og markedssjef i Trollfjord Bredbånd AS, Thomas Rønning til nettavisen.

7/9 Etterlyser rapport etter branntilsyn

Bardu Brann og Redning ved branningeniør Ottar Bjørkli Kjeldsen har skrevet brev til Salangen kommune ved teknisk sjef, der han etterlyser tilsynsrapport etter tilsynet som var ved Salangen Bo- og Eldresenter den 6.juli i år.

Kommunen hadde frist til 7.september med å sende en skriftlig tilbakemelding. Det vil bli vurdert pålegg av Tilsynsmyndigheten dersom retting av de avvik som er angitt i tilsynsrapporten ikke er gjort.

7/9 Ordføreren inviterer til tur

Salangens ordfører Simon Løvhaug (Sp) inviterer søndag til «Ordførerens tur». Dette gjøres for å fremme friluftsliv som en helsebringende, trivselsskapende og miljøvennlig fritidsaktivitet, samt en ypperlig mulighet for å bli bedre kjent i egen kommune. Årets tur går fra Øvre Salangen Grendehus og til Øvste Gravenvei, med mulighet for lengre tur til Orrefjellet.

Salangen If Trim fyrer opp bål og oppfordrer til å ta med mat og drikke og ta lunsjen utendørs denne dagen. For de som ønsker å gå til vakre Orrefjellet blir direkte med videre fra Øvste Gravenvei.