Nyhetssenteret

1/2 Fergesamband tilbake i rute

Fergesambandet mellom Sørrollnes og Stangnes er igjen i rute. Første avgang fra Sørrollnes skjedde 22.00 torsdag kveld. Ferga har ligget innstilt i nesten to døgn på grunn av ekstremværet som har vært.

Slik nettavisen får opplyst, skal ferga følge normal rute fra fredag morgen.

1/2 Avlyser dansekveld på grunn av uværet

Dans Astafjord som driver med dansekvelder annenhver torsdag i Salangen kulturhus har avlyst denne ukas dansekveld. Arrangementet skulle begynt kl. 17:30 med medlemsmøte, før dansekveld fra kl. 19.00.

Dette på grunn av uværet som har/preger dagen i Salangen.

1/2 Innstiller busser torsdag

Troms fylkestrafikk innstiller alle bussavganger fra Harstad og Sør-Troms fra klokken 11:00 torsdag på grunn av værmeldingen.

– Vi gjenopptar busstrafikken så snart det er mulig og gjør fortløpende vurderinger, opplyser seksjonsleder Lasse Lauritz Pettersen i Troms fylkeskommune i en pressemelding.

Han sier det kan medføre forsinkelser for skoleskyss, men understreker at fylkeskommunen har som mål å få alle barn hjem fra skolen så lenge været tillater det.

1/2 Nå åpnes svømmebassenget igjen

Nå er ventetiden over for badeglade salangsværinger. Den 26.februar kan de første badegjestene bruke den nyrenoverte svømmehallen i Salangen.

Svømmehallen har vært stengt over ett år i forbindelse med ombygging og rehabilitering av bassenget.

Arbeidet var ferdigstilt like før julen 2023. I forbindelse med oppfylling av vann på nyåret ble det oppdaget feil med kloringsanlegget.

Det viste seg at hele kloranlegget måtte byttes, og kostnadene var betydelig slik at finansiering måtte avklares før dette ble bestilt og montert.

Utstyr er bestilt og forventet ankomst til Salangen kommune er medio februar.

Den offisielle åpningsdagen av bassenget er derfor satt til mandag 26. februar 2024. Dette forutsetter at kloranlegget er montert, prøvekjørt og funnet i orden innen denne datoen. Dette melder kultursjefen i Salangen kommune.

1/2 Eldrekoordinator og trygghetsalarm

Ibestad Eldreråd hadde møte 24.januar. I møtet ble det diskutert ulike saker. To av dem gikk på eldrekoordinator i kommunen og pris på trygghetsalarmer.

Det var kommet henvendelse til leder av eldrerådet om at pris på trygghetsalarm i Ibestad kommune er langt dyrere en i andre kommuner. Leder for rådet orienterte rundt dette i møtet og eldrerådet diskuterte. Kommunedirektør Hildegunn Dalsnes skal til neste møte gi ei orientering om prisen på trygghetsalarm.

Det og ansette en eldrekoordinator i Ibestad var også oppe i møtet. Kommunedirektør Hildegunn Dalsnes orienterte om dette og hva det innebærer. Ordfører Jim Kristiansen (H) uttalte seg også om saken. Eldrerådet bestemte at dette nå skal utredes. I den sammeheng skal det avholdes møter med pensjonistforeningen/aktivitetssentrene før det eventuelt ansettes en eldrekoordinator i Ibestad.

19/1 Vellykket juletrefest for Røde Kors

Onsdag arrangerte Salangen Røde Kors juletrefest i Lysthuset i Salangen kulturhus.

Arrangementet var en suksess og det møtte frem 28 personer. Fra Røde Kors i Salangen var det 9 personer. Trubadur Nils Arne Sjøseth sto for det musikalske på juletrefesten og sørget for allsang.

Julenissen
Det som nok var mest spennende og engasjerende for barna var julenissens besøk. Han hadde med seg pakker til alle de snille barna. Det var servering av kylling/kalkunpølse med brød/lompe samt hveteboller, kaker, saft og kaffe/te på arrangementet som ble en suksess!.

På bildet: Ungene storkoset seg med nissebesøk på juletrefesten. Foto: Nils Arne Sjøseth

18/1 Nytt ungdomsråd i Ibestad

Ibestad kommune har som alle andre kommuner et eget ungdomsråd. I kommunestyremøtet som kommer den 25.januar i år skal kommunestyret godkjenne ungdomsrådet, som har organisert seg selv.

Dette er ungdomsrådet for Ibestad:

 • Tiril Marie Høie Bergstedt, leder
 • Mathilde Gamst Lindseth, nestleder
 • Jackob-Marinius Karlsen, medlem
 • Signe Dons, medlem
 • Sander Borch Hansen, medlem
 • Hanne Skoli, medlem
 • Serine Hansen Heggen, medlem
 • Stine Skoli, medlem
 • Erik Walle Antonsen, medlem
 • Tilde Sofie Fosshaug, medlem
 • Vilde Alice Olsen Kvalnes, medlem

På bildet: Leder Tiril Marie Høie Bergstedt (bak) og nestleder Mathilde Gamst Lindseth (foran).

18/1 Politiet advarer mot svindelforsøk

Politiet i Troms har torsdag og fredag fått inn flere meldinger fra personer som er utsatt for bedrageri. Alle er oppringt fra samme telefonnummer.

Felles for samtlige er at de har blitt oppringt fra telefonnummer 48351223, der en person har utgitt seg for å ringe fra politiet og vil ha tak i deres bank-id, skriver politiet i en pressemelding.

Nummeret som er benyttet, tilhører en tjenesteperson som har fått telefonnummeret frastjålet, såkalt «spoofing».

Politiet mener at det er grunn til å tro at svindlerne har kjennskap til at nummeret tilhører en politiansatt.

– Ikke oppgi personopplysninger, og rapporterer saken til nærmeste operasjonssentral, lyder oppfordringen fra politiet.

Politiet opplyser torsdag kveld at svindelforsøkene fortsetter.

– Saken er fortsatt pågående, og flere personer har blitt svindlet utover ettermiddagen. Det er snakk om betydelige beløp, skriver politiet.

Politiet skriver at dersom man blir oppringt fra nummer 48 35 12 23, bør man avslutte samtalen og melde fra til politiet på 02800.

17/1 Røde Kors med juletrefest

Det må nok være den aller siste juletrefesten i Salangen for i år. Men onsdag 17.januar fra klokken 17.00 til 19.00 arrangerer Salangen Røde Kors juletrefest i Salangen kulturhus.

For de yngste

Dette for barn i alderen 0 år til 12 år gamle. Foreldrene er selvsagt invitert dem også.

- Det blir gang rundt juletreet, leker og allsang. Vi serverer kylling/kalkunpølse med brød/lompe samt hveteboller, kaker, saft og kaffe/te. Og hvem vet, kanskje vi får nissen på besøk?, skriver Hanna Sandvold i Salangen Røde Kors på invitasjonen.

17/1 Klart for årets UKM i Salangen og Lavangen

Nå er det igjen duket for UKM - felles for Salangen og Lavangen!

Ungdom mellom 13 og 20 år kan nå melde seg på å delta med det meste innenfor kultur; dans, musikk, teater, foto, maleri, litteratur og andre kulturelle innslag man brenner for.

Påmeldingsfristen er satt til 1.februar. Kunst som skal stilles ut må være levert inn innen 14.mars.

Her kan du melde deg på til arrangementet!

17/1 Begynner sin soldattjeneste i dag

I dag onsdag 17.januar begynner offisielt Prinsesse Ingrid Alexandra sin militærtjeneste i Forsvaret i Indre Troms.

Tjenesten skal utføres i Ingeniørbataljonen på Skjold i en tolv måneders førstegangstjeneste. Leiren ligger i som kjent i Øverbygd i Målselv.

Nettavisen følger saken utover dagen!

17/1 Søker igjen etter kommunedirektør

Nok en gang er Salangen kommune på leting etter kommunedirektør. Etter forrige utlysningsrunde fant man ikke noen aktuelle kandidater blant de fem personene som hadde søkt på den ledige stillingen som kommunedirektør etter at Lars Strøm forlot stillingen i september 2023. Kommunestyret valgte imidlertid og konstituere Johnny Sagerup som kommunedirektør mens kommunen går i gang med ny utlysningsrunde.

Ny utlysning ute

Forleden dag kom stillingsutlysningen ut på nett igjen. Kommunen håper nå på flere interessante søkere til stillingen som kommunens øverste administrative leder. Søknadsfrist for stillingen er satt til 18.februar- 2024.

3/12 Kjørte bil i påvirket tilstand

En mann i 20-årene ble i Dyrøy i dag anmeldt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand. Blodprøve er sikret, førerkort beslaglagt og sak opprettet. Det melder Troms Politidistrikt.

29/11 Tenner juletreet på Tennevoll

Lørdag 2.desember klokken 15.00 blir adventa offisielt startet når juletreet i Elveparken skal tennes. Det er kommunen og Frivilligsentralen som står bak tenninga av lysene på juletreet.

Det blir gang rundt juletreet, Lavangen skolemusikk spiller, Coop prix har overraskelse til barna og kanskje kommer julenissen.. Det blir kafé på frivilligsentralen, som også serverer gløgg og pepperkaker.

29/11 Ser seg nødt til å innføre eiendomsskatt

Lavangen kommune må spare inn 10.millioner kroner på budsjettet. Pengene ser politikerne i Lavangen seg nødt til å ta inn med å innføre eiendomsskatt.

– Vi ser oss nødt til å innføre eiendomsskatt, sier ordfører Hege Myrseth Rollmoen. Heller ikke opposisjonen ser noen annen utvei for å spare inn 10 millioner på budsjettet. Det foreslås å kutte i stillinger ved skolen og fjerne en aktivitørstilling, skriver avisen Folkebladet.

– Det kan bli innført eiendomsskatt til høyeste sats, som er en promille det første året og tidligst med virkning fra 2025, sier kommunedirektør Karin Eriksen til avisen.

Politikerne vil måtte bestemme seg om de skal øke satsen årlig med en promille årlig, eller til maksimalt fire promille om fire år.

29/11 Vil bevare linjetilbud på Sjøvegan

Samarbeidspartiene (Ap, H, MDG, KrF og V) i Troms fylke berger linjer på Sjøvegan, Nord-Troms og Bardufoss videregående skoler.

I tirsdagens fylkesutvalgsmøte ble saken om rullering av opplæringstilbudet i Troms for neste skoleår tatt opp til behandling. Saken omhandler hvilke studietilbud som skal gjøres søkbare for neste skoleår. I tillegg til fylkeskommunedirektørens forslag, la samarbeidspartiene i dag frem følgende endringsforslag:

På Sjøvegan vgs gjøres informasjonsteknologi vg 2 søkbart.
På Nord-Troms vgs, gjøres idrettsfag vg1, vg2 og vg3 søkbart.
På Bardufoss vgs gjøres vg3/vg4 påbygg søkbart.
På Tromsdalen vgs gjøres det søkbar en klasse for vg1 studiespesialisering med toppidrett.

De opprinnelige foreslåtte nedtrekkene på spesielt Sjøvegan, Nord-Troms og Bardufoss har vakt oppmerksomhet etter at saken ble offentliggjort.

- Tilbudet vi gir i den videregående opplæringen skal være relevant og sikre kompetansen vi trenger i Troms, sier fylkesordfører Kristina Torbergsen (Ap). - Det er også viktig for å kunne tilby gode og spennende utdanningstilbud på alle våre skolesteder, som vi ønsker å bevare.

Fylkesvaraordfører Benjamin Furuly (H) er glad for å kunne berge flere av tilbudene som har vært foreslått fjernet.

- Grunnen til at vi kan gjøre denne styrkingen av opplæringstilbudet er at vi i vårt budsjettforslag la inn 5.750.000 kroner ekstra til dette. Budsjettforslaget har en tydelig satsning på våre unge, og det inkluderer gode opplæringstilbud til våre elever.

Både saken om tilbudsstruktur og budsjett- og økonomiplanen skal endelig vedtas i fylkestingets desembermøte neste uke.

20/11 Regnskapsfirma i Salangen søker folk

Regnskapsfirmaet Regnskap i Nor på Sjøvegan søker for tiden etter mer folk. Det er konkret en stilling ledig ved kontoret på Sjøvegan som statsautorisert regnskapsfører. Søknadsfristen er i dag mandag 20.november.

Regnskapsfirmaet som holder til i flotte lokaler på Huset mot havet på Sjøvegan, har eksistert i 10 år med fornøyde kunder. I dag er 11 mennesker ansatt ved kontoret på Sjøvegan i følge firmaets nettsider.

Se firmaets flotte videopresentasjon her!

Se stillingsutlysningen her!

20/11 Varsler om utkobling på strømmen

Nettselskapet Arva melder mandag morgen om at de vil utføre vedlikehold på strømnettet mandag kveld i Salangen. Dette vil gjelde for en del husstander på Otterå som vil få strømmen kuttet fra ca. klokka 23:00 mandag og utover natta. Strømmen vil være tilbake senest kl. 03:00 på natta til tirsdag.

I Bardu

Arva informerer også om at på Setermoen vil abonnenter være uten strøm fra klokka 10:00 mandag formiddag til ca. klokka 15:00 på ettermiddagen, forteller strømselskapet i en melding.

19/11 Julekonsert i kirka søndag

I kveld, søndag 19.november kl. 18:00 er det årets første julekonsert i Salangen kirke.

Det er artistene Gro Elisabet Sille, Ingvar Olsen, Marit Hætta, Ingebjørg Olaussen, Kenneth Hammer og Anita Løkvoll-Boucht som står for tonene.

Det blir en høytidsstemt julekonsert, hvor du i følge arrangøren, "tas med" på en musikalsk reise- og opplevelse litt utenom det vanlige med alt fra kjente, kjære sanger og salmer - til det mer klassiske og nyskapende, samt innslag av "country/gospel"

- Vi har i tillegg gleden å presentere en ny vakker sang som en "førjulsgave" til vårt publikum! I ord og toner ønsker vi å gi folk en indre opplevelse av høytid, glede og fred til å ta med seg inn i juletiden! Det er også en glede å ha med en av de mest kjente samiske artister i dag, som tilfører konserten et unikt «løft» med stemningsfulle og vakre tolkninger av sanger og salmer, helt eller delvis på samisk, sier produsent og arrangør Anita Løkvoll-Boucht til nettavisen.

Her kan du se klipp fra konserten som har vært tidligere på turneen!

15/11 Ny utgave av "Lavangsminne"

Nok en gang er "Lavangsminne" kommet ut. Boka som er utgitt av Krambuvika bygdemuseumslag er en populær julegaveide hvert år. Den inneholder både tekst og bilder fra Lavangen-samfunnet. I år kan man blant annet lese om Lavangens nye populære attraksjon, nemlig Midnattsoltrappa i Spansdalen. Forsidebildet til boka er hentet herifra også.

Interessante historier

Av andre historier i boka er det verdt og trekke frem historia om slåttonna i de bratte fjellene og om slaktehuset i Myran. Her var det orginalt lavangsværingen Harder Rystad som sendte. Dette er tatt med i boka.

Medlem av redaksjonskomiteen, Berit Johnsen forteller at i årene som kommer vil boka også ha større kvinneperspektiv. Hun legger til at boka er å få kjøpt på Coop Prix i Lavangen, eller man kan sende mail til henne direkte på berit58@hotmail.com eller ringe til henne på telefon 976 85 793.

15/11 Endrer åpningstider for bibliotek

Salangen kommunale bibliotek gjør endringer i åpningstidene fremover. Dette er de nye åpningstidene:

Mandag: Stengt
Tirsdag: 9.00- 14.00
Onsdag: 9.00- 15.30
Torsdag: 11.00- 20.00
Fredag: 9.00- 14.00.

Biblioteket vil i tillegg være stengt hver tredje fredag med virkning fra fredag 24.11.23.

2/10 Blir konstituert kommunedirektør

Administrasjonssjef i Salangen kommune, Lars Strøm hadde sin siste arbeidsdag i Salangen kommune sist fredag 29.september.

Fra og med i dag mandag 2.oktober er det Johnny Sagerup som er konstituert som kommunedirektør i kommunen, mens tilsettingsprosessen av ny kommunedirektør vil fortsette.

Sagerup har arbeidet som kommunalsjef i Salangen igjennom flere år.

30/9 Legger ut næringseiendom for salg

Familien Fjeldstad i Salangen har bestemt seg for å selge eiendommen der det har vært bilsalg, billakkering og bilverksted i over 95 år med Indlandet Automobilverksted. I juli i år ble avdelingen til selskapet lagt ned på Salangsverket, og det har siden da vært stille i lokalene på Salangsverket.

Nå går en av familiemedlemmene, Ingrid Fjeldstad ut på sosiale medier og forteller at næringseiendommen som har vært i familiens eie igjennom alle år, nå vil komme ut for salg.

Håpet til folk i bygda er nå at kanskje andre virksomheter kan se muligheter i lokalene som nå vil komme ut for salg.

28/9 Snart ferdigstilt arbeid rundt kommunehuset

Renoveringen av kommunehuset til Salangen på Strandveien pågår for fullt. I forrige uke ble det lagt asfalt utenfor bygget. I tillegg er det lagt tilrette for beplantning, og grøntområder utenfor bygget. Dette arbeidet vil fortsette til våren igjen, etter det nettavisen erfarer. Det er Sjøvegan Maskin og Transport som har utført arbeidet utendørs, mens Ferdighus AS i Sørreisa har byggearbeidet med selve bygget.

28/9 Markerer eldredagen i Salangen

Også i år arrangerer Salangen Pensjonistforening årets eldredag i Salangen. Det gjør de med sosialt lag i Salangen kulturhus og Lysthuset. Dette skjer søndag 1.oktober fra kl. 17:00.

I følge skriv fra pensjonistforeningen skal det være foredrag om Lanse 2 sitt forlis 11.februar i 1974. Der to mann av 13 mennesker overlevde. Det er Idar Eklund som skal stå for foredraget.

Etter foredraget blir det kaffe, kaker og lotteri med påfølgende fin musikk fra Nils-Arne Sjøseth og Eli Helene Johannessen.