Salangen-Nyheter

Planene klare til årsskiftet:

Nytt vannverk utredes

Lavangen kommune har fått lagt de største planene klare til neste års løp i kommunen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

TENNEVOLL: Under årets siste kommunestyremøte i Lavangen, ble det snakket om å få etablert en god løsning for en landingsplass for helikopter i kommunen. Det ble også diskutert om en ny vannverkløsning.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

8. desember markerte det siste kommunestyremøtet i Lavangen om hva de skal jobbe med over nyåret. Rådmann i Lavangen kommune, Erling Hanssen kan fortelle om prosjektet om å få etablert en fast landingsplass for helikopter i Lavangen. - UNN har anbefalt kommuner om å legge til rette for en landsingsplass for ambulansehelikoptere. Vi bruker en del av grusbanen i dag, forteller Hanssen. Han forteller det er bare en midlertidlig løsning da banen ikke har lysmarkering og vindpølse som er nødvendig for ordne en mer fast landingsplass. - Om vi skal sette opp lysmarkering på grusbanen mister idrettslagene mye av arealen, så vi må vurdere om det er et annet sted for en ny landeplass. I dag vet vi ikke hvor det eventuelt blir, og det er avhengig av kostnader hvor den ender, sier rådmannen og legger ved at de har startet utredningen, og den må bevilges videre over nyttår.

Bedre vannkvalitet

Vannverket som driftes til dags dato har vist seg å årlig få utfordringer med tørrfrosten på høsten, og kvaliteten på vannet trenger også et løft. Hanssen kan bekrefte at Lavangen kommune har startet med å utrede om et nytt vannverk som blir å ta seg av de gamle utfordringene. - Det nye vannverket vil fjerne probleme for befolkningen. Det vil ikke bli noe vannmangel på grunn av tørrfrosten, og kommunen vil i tillegg få bedre vannkvalitet, sier Hanssen og legger til at det praktiske arbeidet vil begynne til høsten 2017. - Det er fortsatt ubestemt hvor lang tid det eventuelt vil ta å få den ferdigstilt, men det er bra for kommunen å kunne tilby bedre vann og stabilitet til befolkningen, avslutter Hanssen til nettavisen.