Salangen-Nyheter

Sjøvegan attraktiv som handelssted:

Økende handel fra Ibestad

- Næringslivet i Salangen dekker et veldig bredt spekter av butikker, men det er tydelig at bomstasjoner kan være med å avgjøre hvor kunder velger å dra for å handle, sier leder i Salangen Næringsforening, Cato Sørensen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

KRÅKRØHAMN/SJØVEGAN: Handelstanden i Salangen opplever en stadig økende tilstrømming av kunder fra Ibestad. I følge ibestadværing Harry Johansen er dette på grunn av friheten, både at de slipper tidspresset med ferga, men også friheten fra bomstasjonene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2017 kl 00:00

Salangen og Sjøvegan er en av de kommunene som opplever en økende handelstrafikk fra Ibestad, selv om Harstad ligger en kort fergetur unna velger de heller å kjøre innover fastlandet og innlandet for å gjøre storhandelen.  - Jeg bor på Kråkrøhamn og her opplever vi økende trafikk som er på tur mot innlandet, og det er ikke uvanlig at vi treffer dem både på Sjøvegan eller på Finnsnes, forteller Harry Johansen til nettavisen.

Ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo synes næringslivet i kommunen har et godt samarbeid og har stort fokus på å yte god service. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ordfører skryter av næringslivet

For næringslivet i Salangen er det ingen nyhet at ibestadværingene er trofaste kunder, og i sentrum av Sjøvegan finnes et godt utvalg av butikker med et stort utvalg varer. Ordfører i Salangen kommune, Sigrun Wiggen Prestbakmo tror folk gjerne kjører litt lengre for å få god service og gode tilbud. - Handelstanden i kommunen gjør en kjempebra innsats, yter god service og samarbeider veldig godt med hverandre, og det tror jeg er en av grunnene til at kunder fra nabokommunene trekkes hit, i tillegg er næringslivet god på å skape opplevelser og arrangere anledninger for å samle folk, sier ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo.

- Bomstasjon, et by-fenomen

Leder i Salangen Næringsforening, Cato Sørensen mener at det i seg selv er en fordel for hele bygde-norge at bomstasjonene som han sier er et by-fenomen, trekker kundene til landsbygda for å handle. - Næringslivet i Salangen dekker et veldig bredt spekter av butikker, som fører med seg et stabilt innsig av kunder, men det er tydelig at bomstasjoner, som er et by-fenomen kan være med å avgjøre hvor kunder velger å dra for å handle, sier Sørensen til nettavisen.