Salangen-Nyheter

Sjøvegan bobilplass:

Øker stadig i popularitet

Stadig flere mennesker med bobil fra regionen velger å ta turen til Sjøvegan bobilplass i helgene. Det er ikke bare parkeringen som frister dem. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Sjøvegan Bobilcamp blir stadig mer og mer populær blant bobilfolket i regionen. I helga var det over 30 biler på campen samtidig.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Investeringene til Tor-Arne Chruickshank ser ut til å ha gitt avkastning. I helga var det over 30 bobiler på plass på U4- området i Sjøvegan-sentrum. - Folk liker seg her. De kommer hit for at de synes det er fint, sier lokal bobilcamper, Alf Sommarset til nettavisen. Han og kona var selv på campen i helga med sin bobil,  ilag med flere folk fra blant annet Tromsø og Harstad.

Kort vei

Grunnen til at Sjøvegan Bobilcamp er blitt så populær skal i følge Sommarseth være at Sjøvegan ligger midt i mellom byene Harstad og Tromsø, og at det er kort vei å kjøre for å komme seg bort fra begge byene. - Folk kommer kjørende hit for at de liker naturen, og området campen ligger på, sier Sommarset overbevisende. Han selv er med å hjelpe Tor-Arne å holde kontroll på campen med bilene som kommer dit i løpet av kvelder og helger.

Sjøvegan bobilcamp ligger idyllisk til ved havkanten ved U4- området på Sjøvegan. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Næringsliv får skryt

Også det lokale næringslivet får mye skryt fra bobilgjestene. - Jeg hører fra folk her at de synes dette er en topp plass å parkere bobilen. De kan gå herifra inn til sentrum og til butikkene, og det er svært kort vei. I tillegg så ligger jo polet veldig nært, det samme med apoteket. Hver enkelt bobil legger vel igjen rundt 800 kroner hver lørdag når de handler her på Sjøvegan. Og du kan tenke deg over tid, så blir det penger. I tillegg så elsker alle som er her på campen å gå på kafeen "Kåre på Kaia" i helgene. Den kafeen trykker de virkelig til sitt bryst, sier Alf Sommarset og smiler.

Stolt

Han er stolt salangsværing som kan vise frem hjembygda si fra denne flotte parkeringen i sentrum. I løpet av høsten og vinteren skal det i følge Sommarseth komme sanitærbygg og en grillstue på området. - Da vil det komme til å ta skikkelig av med folk og biler her, sier han avsluttende.