Salangen-Nyheter

Positivt år for Fjellkysten:

Økning i overnattinger

Tor Lyngmo kan se tilbake på et godt år 2014, når det kommer til overnattinger, arrangementer og konferanser. ARKIVFOTO: WENCHE KANSTAD

Tor Lyngmo kan se tilbake på et godt år 2014, når det kommer til overnattinger, arrangementer og konferanser. ARKIVFOTO: WENCHE KANSTAD

ÅBREKKA: Daglig leder og innehaver av Fjellkysten Gjestehus, Tor Lyngmo oppsummerer 2014 som et år med økning i både overnattinger, arrangementer, kurs og konferanser.

Publisert:

Annonse
Annonse

- Året 2014 har vært et godt år, og en stor økning i både overnattinger, arrangementer og kurs/konferanser, og det er veldig gledelig, sier Tor Lyngmo. Han understreker at bransjen er tøff og man må være kreativ. - Man må finne ny nisjer, tenke fremover om man skal lykkes med det man holder på med. Det er ikke mulig å senke skuldrene for lenge, å hvile på laubærene, det er bare å stå på videre, og hele tiden være på hugget for nye muligheter og utvikling av bedriften, sier Lyngmo.

Nordlys-turisme

De fleste har vel merket seg at det har forgått, og foregår fortsatt byggeaktivitet ved Fjellkysten Gjestehus. - Dette har foregått en tid, men har stoppet litt opp i det siste. Men det vil bli oppstart igjen nå snart, slik at prosjekter kan bli fullført. Det skal bli en egen Nordlys-salong her, der det blir mulig å kunne sitte inne å observere nordlysets fenomener som spiller på himmelhvelvingen. Her skal det bli slik at lyset blir dempet, slik at det blir bedre å kunne oppleve nordlyset innenfra, sier Lyngmo stolt.

Sammensatt

I de senere årene har det vært en jevn økning i nordlys-turismen til Fjellkysten. Lyngmo ønsker å gjøre mer ut av det, og tenker på et mer sammensatt konsept for de turistene som er her, og ikke bare nordlys-fenomener. - I de nye lokalene vil vi også kunne vise film om nordlyset, opplysning om hva som gjør at det er nordlys, og også ha et galleri for utstilling av nordlysbilder, som også skal være mulig for turistene å kjøpe med seg som en gave/minne herfra, avslutter Lyngmo.