Salangen-Nyheter

77 år gammel lyriker fra Soløy:

Ole Jakob med ny bok

Ole Jakob Solheim er ute med ny diktsamling

SJØVEGAN/TENNEVOLL: Helt siden 2013, hvor lyrikeren Ole Jakob Olsen ga ut sin første diktsamling, har han nå gitt ut sin 5.bok som har et innhold av 85 dikt. Diktene har tema som kjærlighet, religion, mennesker, natur samt årstidene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

I 2013 kom diksamlingen "Min barndoms elv", i 2014 kom "Sølvbekken", i 2015 kom "Fossekallen", i 2016 kom "Mellom fjære og fjell". Nå i 2017 har en ny bok blitt lansert med hele 85 dikt i boken som heter "Under nordlyset". - Det er jo forskjellige ting som gir meg inspirasjon til diktene mine. Stort sett så henter jeg mye fra naturen rundt meg, og mennesker man møter gjennom livet, og så får jeg mye inspirasjon fra de ulike årstider. Alt dette betyr mye for meg å kunne formidle det som kommer til meg. Jeg må bare få det ut i form av å skrive dikt, forteller en veldig engasjert lyriker, Ole Jakob Olsen til nettavisen.

Ole Jakob er veldig stolt over sin nye diktsamling, som er en fin julegave. FOTO: EIVIND DONS

Mentor

Ole Jakob startet sitt forfatterskap i godt voksen alder. - Jeg har jo i over lang tid hatt interesse for dette, men det var en spesiell hendelse med at ei god vennine døde, hvor jeg da skrev diktet "Til en venn", som også ble lansert i bladet Nordlys. Så det å skrive har også blitt til en terapi for meg. Det er kanskje litt spesielt i mine dikt, for jeg skriver på normert dialekt, lavangsdialekt. Dette etter råd fra Helge Stangnes som også har vært min mentor siden jeg startet opp å skrive, sier Ole Jakob tydelig stolt.

Medvirkning

For Ole Jakob er det viktig og la leseren ha medvirkning i tekstene han skriver. - En ting er jo å skrive, men jeg er jo også svært opptatt av at andre kan få ta del i det jeg skriver, så derfor opprettet jeg et lite forlag som heter Solheimer forlag. Det er ikke så stort opplag jeg har, men de som ønsker å kjøpe mine bøker kan ta kontakt med meg på telefon 907 797 44, så ordner jeg det, og jeg sender bøkene fraktfritt til de som skal ha, avslutter Ole Jakob Olsen til nettavisen