Salangen-Nyheter

Kommunesammenslåing et viktig tema

Ønsker en åpen debatt

Høyres ordførerkandidat i Salangen, Terje Bertheussen ønsker en åpen debatt i valgkampen om kommunesammenslåing. FOTO: KARI TVEIT

SJØVEGAN: Valgkampen i Salangen er i full gang. - Kommunesammenslåing er den saken som vil bli mest diskutert i valgkampen, så det er viktig at alle partiene fronter sine standpunkt, sier Terje Bertheussen i Salangen Høyre.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Bertheussen mener det er viktig at folk får informasjon om den debatten som foregår og hva de enkelte partiene står for med tanke på en eventuell kommunesammenslåing.

Salangen Høyre støtter dagens Regjering med tanke på målet om å få ned antallet kommuner i Norge, men i siste instans er det folket som må bestemme hva de ønsker. - Grunntanken vår er at folket skal bestemme i siste innstans , sier Bertheussen til Salangen-Nyheter. Han innrømmer at lokalpartiet skiller seg fra der Høyre sentralt står i dette spørsmålet, men fremhever at det er mange lokallag som står på det samme standpunktet.

Best med flere kommune

Bertheussen tror ikke det har hensikt å slå sammen bare Salangen og Lavangen. -Det gir større areal, men vi blir likevel en liten kommune med de samme utfordringen som i dag, sier han til Salangan-Nyheter. I tillegg til et alternativ om å fortsette som egen kommune har Salangen utredet et alternativ med sammenslåing av Sørreisa, Dyrøy og Lavangen, og ett alternativ med Bardu, Målselv og Lavangen.

Han har forståelse for at dette er en følelsesladet prosess og at folk trenger tid for å bestemme hvilket alternativ de ønsker.

Framdriftsplan

I neste valgperiode vil kommunene vedta hvilket av alternativene som er utdredet de vil gå for, men selve sammenslåingen vil ikke skje før i 2020.