Salangen-Nyheter

FotTurFestival arrangeres for første gang:

- Ønsker og dele naturen i Lavangen!

Hege Myrseth Rollmoen er en av flere som står bak FotTurFestival i Lavangen som starter førstkommende torsdag.
 Foto: Privat

Hege Myrseth Rollmoen er en av flere som står bak FotTurFestival i Lavangen som starter førstkommende torsdag. Foto: Privat

En stolt ordfører i Lavangen kommune, Hege B. Myrseth Rollmoen ønsker og dele den vakre naturen i Lavangen med så mange som mulig. Derfor er hun en av de som står bak en ny FotTurFestival i bygda.

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2022 kl 12:37

Annonse
Annonse

For aller første gang arrangeres en festival i Lavangen der temaet er fottur. Festivalen starter allerede førstkommende torsdag 1.september og varer i fire dager. Programmet har 11 arrangement, lange og korte turer, med ulik vanskelighetsgrad.

Rettet mot barn, unge og voksne

FotTurFestivalen retter seg mot barn, ungdom, voksne, eldre, de som er i god form, og de som ikke er i riktig så god form. Høydepunktet, bokstavelig talt, er en spektakulær tur til tre fjelltopper, som nok passer best for de aller sprekeste. For andre vil høydepunktet være den korte turen fra Frivilligsentralen til båthavna, i godt selskap, og med kafe og trubadur ved enden av turen.

FotTurFestivalen er et samarbeid mellom Lavangen kommune, Lavangen fjellvandrerlag, Lavangen frivilligsentral, Lavangen Røde kors og Midtre Hålogaland friluftsråd. Lavangen skole er også med, og arrangerer to av turene.

Ordfører Hege Myrseth Rollmoen forteller ovenfor nettavisen at hun lenge har båret på ideen om en fotturfestival.

– Jeg har lyst til å dele turopplevelsen og den vakre naturen vi har i Lavangen med flere, sier Rollmoen, som selv er turleder på tre av turene. Sammen med flere andre erfarne turledere sørger hun for trygge rammer for de som ønsker å være med på tur i den vakre nabokommunen til Salangen.

Ikke helt tilfeldig

Det er ikke tilfeldig at festivalen arrangeres i nettopp Lavangen. Kommunen har nemlig en lang historie med tilrettelegging for fotturer ut i naturen. Aktive lag og foreninger, med Lavangen fjellvandrerlag i spissen, har sørget for merking og klopping av løyper. Lavangen har etter hvert fått mange gapahuker, som egner seg som rasteplass for turer i skog og mark. Flere av disse gapahukene er også turmål under festivalen.

Ordføreren Rollmoen ønsker å få flest mulig ut på tur disse dagene.

– Mitt håp er å få minst 100 turglade ut på tur i løpet av festivalen, og jeg gleder meg til godt selskap og fine naturopplevelser sier Rollmoen.

Hovedkomite for FotTurFestivalen 2022:

Hege Rollmoen – ordfører Lavangen kommune
Johnny Johansen, Heidi Maria Karlsson, Kamilla Skoglund – Lavangen fjellvandrerlag
Jane Johansen – Lavangen frivilligsentral

Her kan du lese detaljert program for festivalen!

Annonse