Salangen-Nyheter

Mangel på bank gjør ting tungvindt:

Ønsker tilbudet tilbake

- Det foregår veldig mye aktiviteter og virksomheter i Salangen, så det skulle være gode grunnlag for å ha et banktilbud her, sier leder i Salangen historielag, Eliseus Rønhaug. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Det er snart ett og et halvt år siden Sparebank1 Nord Norge på Sjøvegan la ned, men banken savnes fortsatt av mange, blant annet historielaget synes det er tungvindt å benytte seg av det nåværende tilbudet til Posten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

17. juni 2016 stengte banken på Sjøvegan dørene for godt. Siden da har salangsværinger måtte reise utenbygds for å få unnagjort banktjenester. Leder i Salangen historielag, Eliseus Rønhaug ser seg nå lei av å måtte benytte seg av postens primitive banktilbud. - Jeg er nå nødt til å benytte meg av det nåværende banktilbudet på Sjøvegan, som er veldig upraktisk. Det er helt vanlig at det tar fort en uke før mottakeren får pengene, dette er en veldig tungvindt løsning, forteller lederen av Salangen historielag til nettavisen

Næringslivet har den største nytten

Rønhaug tror nok ikke han og historielaget står alene i denne saken. - Jeg kan ikke tenke meg at det bare vi i historielaget som ønsker banken tilbake. Banken er viktig for både næringslivet og kommunen, og det er uten tvil næringslivet som har den aller største nytten av et banktilbud. Bankbygg er det også på Sjøvegan, så lokaliteter skulle ikke være noe problem. og for hvor vidt hvilket bankselskap som ønsker å flytte inn er vel kanskje Sparebank1 Narvik en reel kandidat. Jeg har mange gode argumenter for å få en bank til Salangen, dette er en kommune hvor det foregår masse aktiviteter og virksomheter, så man skulle jo tro det var mer enn godt nok grunnlag for å igjen etablere en bankfilial her, opplyser Eliseus Rønhaug.

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo har selv åpnet for muligheten til å ha et banktilbud på Sjøvegan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ordføreren positiv til banktilbud

Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo er veldig positiv til saken, og ønsker gjerne at det skal komme et banktilbud tilbake til Salangen. - Bankene som ønsker er hjertelig velkommen til å etablere filial her i Salangen. Jeg har stor sympati for ønsket, og har nevnt dette for Sparebanken Narvik for en stund siden. I tillegg har jeg lansert muligheten for en begrenset banktjeneste for Sparebank1 Nord-Norge. Jeg oppfordrer kunder til å etterspørre dette direkte med bankene, både private og foreninger, og at for eksempel eldrerådet eller pensjonistforeningen kunne invitere bankene til dialog. Dette tror jeg de gjerne stiller opp på, opplyser Wiggen Prestbakmo overfor nettavisen.