Salangen-Nyheter

Berører ikke videre nettavis- drift

Oppbud for medieselskap

Selskapet Salangen-Nyheter Drift AS har levert tjenester innenfor streaming- og medieproduksjon. Fredag 25.juni meldte styret i selskapet oppbud til Midtre Hålogaland Tingrett.

Fredag 25.juni- 2021 meldte styret i selskapet Salangen-Nyheter Drift AS oppbud til Midtre Hålogaland Tingrett. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Salangen-Nyheter Drift AS har hatt en reduksjon i etterspørsel av direkteoverføringer på web-tv, såkalt streaming- oppdrag og øvrig medie produksjon siden januar i 2019. Årsaken til oppbudet er sviktende inntekter og økt gjeld.

Også daglig leder/styreleder mistet sin brukerstyrte personlige assistent fra og med 1.januar 2019, noe som gjorde at selskapet og administreringen av dette, ble særdeles vanskeligere uten noen form for nødvendig forklaring og hjelp fra en daglig brukerstyrt personlig assistent som var ansatt igjennom Salangen kommune. Noe som hadde vært i årene tidligere.

Denne hjelpefunksjonen er svært viktig da daglig leder/styreleder har autisme diagnosen, og har problemer med tall og økonomi og forståelsen av dette som en konsekvens av diagnosen. Vedtaket om å miste brukerstyrt personlig assistent for styreleder/daglig, leder skal opp for Oslo tingrett i august 2021 der Staten er saksøkt.

Det ble heller ikke noe bedre i fra mars 2020 da korona pandemien slo inn over landet, og Salangen-Nyheter Drift AS nesten mistet 90% av omsetningen over natten. Verst gikk det ut over annonseinntektene.

Det må presiseres at dette oppbudet ikke vil gå ut over drift av nettavisen og eiendomsutleie, som vil fortsette som vanlig igjennom selskapet Salangen-Nyheter AS, som eier dette.

Selskapet Salangen-Nyheter Drift AS har vært drevet siden desember i 2016.