Salangen-Nyheter

Starter kampanjen #TrygtHjemSammen

Oppfordrer til hensyn i trafikken

Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i TSF i samtale med aktører som jobber på og ved veien. Her ved E6 nord for Trondheim. Foto: Trafikksikkerhetsforeningen (TSF)

Vegarbeidere som blir kjeftet på, vist fingeren til og sneiet borti skjer altfor ofte. Nå går flere vegaktører ut og ber folk skjerpe seg og samarbeide med de som jobber langs vegen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2022 kl 10:30

ANNONSE
Annonse

I løpet av denne sommeren er det flere veiprosjekter som vil foregå i vår region. Med sommeren så øker trafikken. Mange av oss bilister lar oss irritere over nedsatt hastighet og ventetid, og lar frustrasjonen gå ut over de som jobber langs vegen. Det kan sette vegarbeidernes liv i fare.

Flere aktører går denne sommeren ut samtidig for å skape større oppmerksomhet og bevissthet rundt dette med kampanjen #TrygtHjemSammen. De ber om at bilistene samarbeider med de som jobber langs vegen så alle kommer trygt hjem.

Det er Statens vegvesen, Trafikksikkerhetsforeningen, Vegtilsynet, Utrykningspolitiet, Nye Veier AS, NHO Service og handel og Maskinentreprenørenes Forbund som ber om tålmodighet og forståelse fra trafikantene.

Alle skal hjem til noen

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i Statens vegvesen minner om at de som bygger og vedlikeholder vegene, bruene og tunnelene våre, legger asfalt og setter opp rekkverk, er noens pappa eller mamma, kjæreste, sønn eller datter.

Hun ber bilistene huske på det neste gang de irriterer seg over at de må kjøre litt saktere, vente på grønt lyst eller til trafikkdirigenten gir klarsignal til å kjøre.

– Alle som er der for å gjøre vegene tryggere og bedre så vi får en enklere reisehverdag, skal komme trygt hjem til sine når arbeidsdagen er over, sier vegdirektør Dahl Hovland.

Se video om en veiarbeiders hverdag

Farlig arbeidsplass

En fersk undersøkelse som Kantar har gjennomført for Trafikksikkerhetsforeningen, bekrefter at det ikke bare er vegarbeiderne som opplever arbeidsplassen sin som farlig. Også bilistene vedgår at det kan være farlig å arbeide langs vegen.

74 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de ofte kjører fortere enn hastigheten som er tillatt når de passerer vegarbeid. Det er de yngste sjåførene som innrømmer at de sjeldent senker farten.

Trafikksikkerhetsforeningen skal på norgesturné med kampanjen #TrygtHjemSammen. De skal møte lokal- og distriktsmedia sammen med noen av sine medlemsbedrifter som jobber med arbeidsvarsling og midlertidig sikring i forbindelse med vegarbeid.

Oppfordringen fra alle som står bak #TrygtHjemSammen er klar:

Kjør forsiktig, ta hensyn og ha en trygg og god sommer!